Unelmoitko uudesta keittiöstä? Lue vinkit onnistuneeseen remonttiin

Keittiöremontin, kuten muunkin remontin suunnittelussa, maltti on valttia. Keittiö on toivon mukaan pitkäaikainen ostos, joten se kannattaa suunnitella huolella.

Jos olet suunnittelemassa keittiön uusimista, tee se ajan kanssa. Keittiön luulisi kestävän ainakin seuraavat 10 vuotta, joten sen suunnitteluun kannattaa panostaa.

1. Inspiroidu

Älä hätiköi. Pidä silmäsi auki. Etsi inspiraatiota blogeista, nettisivuilta, sisustuslehdistä, kavereiden keittiöistä ja ravintoloiden keittiöistä.

Etsi tyylejä, värejä ja materiaaleja. Kerää ideoita esimerkiksi Pinterest-sivuille.

2. Ajattele käytännöllisesti

Keittiössä kannattaa aina ajatella ensin toimivuutta ja sitten vasta kauneutta. Huonosti toimiva keittiö on kokin painajainen. Hyvä suunnittelu saa sovitettua keittiöön sekä kauneuden että toimivuuden 

3. Ajattele pitkälle

Koska joudut kokkaamaan keittiössä monta vuotta, mieti, millaista keittiötä jaksat katsella. Unohda erikoiset muoti-ilmiöt ja pidättäydy klassikoissa. Kiinteitä kalusteita on työlästä lähteä vaihtamaan maun muuttuessa. Revittele mieluummin seinien väreillä ja tekstiileillä, jotka on helppo vaihtaa uusiin.

5. Luota suunnittelijaan

Keittiöremontti on yksi kalleimmista remonteista mitä kotonasi teet. Pyydä ammattilaisen apua suunnitteluun, valaistukseen ja väreihin. Pyydä tarjouksia vähintään kolmelta keittiötoimittajalta.


 


 

 

Lue myös:

    Uusimmat