Unelmaolosuhteet! Kalle Rovanperä piiskasi Toyotansa hurjaan lentoon – "Viimeiset säädöt kohdilleen"

1:38
Lumi pöllyää ja Toyota lentää ilmassa! Kalle Rovanperällä huima vauhti päällä testeissä Ruotsin MM-rallia varten.

Rallin MM-sarjan puolustava maailmanmestari Kalle Rovanperä testasi kilpuriaan perjantaina Keski-Suomessa.

MAINOS

MM-ralli yksinoikeudella
C Moressa!

Meksikon MM-ralli 16.-19.3.
Su: EK:t 17-23 klo 00.05 alkaen

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Rovanperä ja kartanlukija Jonne Halttunen pääsivät nautiskelemaan Toyotan testialueella unelmaolosuhteissa. Pakkasta oli hieman alle kymmenen astetta, aurinko paistoi ja tiessä oli kova jääpinta.

Toyota-kuskit Takamoto Katsuta ja Elfyn Evans testasivat Keski-Suomessa jo aiemmin tällä viikolla, mutta perjantaina oli Rovanperän vuoro hakea oikeita säätöjä Toyota GR Yaris Rally1 -autoon ensi kuussa ajettavaa Ruotsin MM-rallia varten.

– Hyvä fiilis on tänään ollut. Keli on ollut hienoa ja auto toimii hyvin, Rovanperä tokaisi MTV Urheilulle.

Toyota testasi jo joulukuussa lumella Keski-Suomessa, mutta lisäpäivät eivät taatusti mene hukkaan.

– Tämä testi on tietenkin nimenomaan ralliin kohdistettu. Yritetään nyt hakea viimeiset säädöt kohdilleen. Toivottavasti saadaan kaikki kuntoon, Rovanperä summasi.

Rovanperä on Ruotsin MM-rallin puolustava voittaja. Tälläkin kertaa Rovanperä joutuu starttaamaan matkaan ensimmäisenä autona, mikä voi tietää hankalaa urakkaa perjantain erikoiskokeilla, jos lunta on paljon tiellä.

– Ikinä ei ole hyvä tilanne olla lumella ensimmäisenä autona. Sellaiset kelit ovat harvinaisempia, että ensimmäisenä autona olisi hyvä ajaa. Toivottavasti saadaan edes suhteellisen hyvät kelit, ettei ole lumisadetta, eikä hirveän pehmoista. Jos olisi puhtaat tiet niin kuin tänä aamuna, aura-autona olisi ihan hyvä lähteä, Rovanperä mietti.

Juttu jatkuu Rovanperän haastatteluvideon alla. 

3:51
Kalle Rovanperä kertoi testistään, mutta myös maaliskuussa edessä olevasta erityiskisasta, jossa hän ajaa rakasta Toyota Starlet-autoaan. Samassa kilpailussa on myös mukana kartturi Halttunen, jonka vauhdista Rovanperä vääntää vitsiä.  

– En tiedä, olisiko tehnyt mieli (ajaa testirallia), mutta varmasti se on aina hyvä juttu. Kisassa kun ajetaan nuotista eri pätkiä, niin saa aina paremman käsityksen, miten auto toimii. Kilpailussa pääsee myös puhtaalla tiellä ajamaan koko ajan, joten ei siitä mitään haittaa ainakaan ole, Rovanperä kertoi.

Suomalaiskuski aloitti kauden hienosti viime viikonloppuna Monte Carlossa, kun Rovanperä sijoittui kisassa toiseksi ja nappasi Power Stage -erikoiskokeelta voiton.

Hyundain WRC-talli testaa ensi viikolla omalla testialueellaan Keski-Suomessa. Testit omilla alueilla eivät syö tiimien testipäiviä, jotka on tänä vuonna rajoitettu vain 21 päivään tallia kohden.

Lue myös:

    MM-rallivideot

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja