Esapekka Lappi ajaa ensi viikolla SM-rallissa – mukana toinenkin MM-sarjan kärkikuljettaja

2:32
Esapekka Lappi paljasti vasta kisan jälkeen Hyundai-autonsa hybridiongelmat: "Ei se ole kiva ylämäessä, kun puuttuu 120 heppaa"

Ensi viikolla Kuopiossa ajettavassa SM-rallikauden toisessa osakilpailussa on mukana kaksi MM-sarjan huippukuljettajaa.

Esapekka Lappi starttaa kilpailuun Hyundain Rally1-autolla, ja Takamoto Katsuta on mukana Toyotan vastaavalla kalustolla. Viime vuonna käyttöön otettuja, hybriditeknologiaa hyödyntäviä Rally1-autoja ei ennen tätä ole Suomen kansallisessa sarjassa nähty.

Sekä Lappi että Katsuta hakevat Pohjois-Savosta tuntumaa viikkoa myöhemmin Uumajassa ajettavaan kauden toiseen MM-ralliin. Lappi ajaa nyt ensimmäistä kauttaan Hyundailla, Katsutalle tuleva Ruotsin ralli on ensimmäinen kerta, kun hän ajaa valmistajien MM-pisteistä Toyotan ykköstiimille.

MM-sarjan testaussääntöjä kiristettiin tälle kaudelle niin, että tallien käytössä on 30 testipäivän sijaan vain 21 testipäivää. Tämän lisäksi tallit saavat testata vapaammin omalla nimetyllä testialueellaan, jonka Hyundai siirsi viime vuoden alussa Saksasta Suomeen.

Lappi ja Katsuta ovat SM-sarjassa tuttuja niimä .

Lapin viimeisin SM-ralli on kahden vuoden takaa. Hän oli tuolloin mukana N5-luokan Toyota Yariksella. Katsutan viimeisimmät SM-rallit ovat vuodelta 2019. Kyseessä olivat hänen ensimmäiset kilpailunsa Toyotan WRC-autolla.

Lue myös:

    MM-rallivideot

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja