Ukrainan puolustusvoimat: Kiovan drone-iskut tehtiin Valko-Venäjän alueelta

0:27
Katso video: Näin ilmatorjunta torjuu lennokkeja.

Valko-Venäjän presidentti Aljaksandr Lukašenka ilmoitti yhteisen joukkojen ryhmittymän perustamisesta Venäjän kanssa. Onko Kiovalla nyt edessään hyökkäyksiä Valko-Venäjältä?

Ukrainan pääkaupungissa Kiovassa kuultiin tänä aamuna useita räjähdyksiä. Kiovaan isketyt kamikaze-dronet ammuttiin Valko-Venäjän alueelta, kertoo Ukrainan puolustusvoimat useiden medioiden mukaan.

Ukrainaan on jo pitkään laukaistu Valko-Venäjän alueelta kamikaze-ohjuksia, uutisoi ukrainalaismedia. Viikko sitten kerrottiin, että Valko-Venäjälle oli toimitettu useita kymmeniä lennokkeja. Silloin puhuttiin 40 lennokista, mutta todennäköisesti niitä on enemmänkin, sanoi Ukrainan ilmavoimien komentokeskuksen tiedottaja Juri Ignat.

– Lennokkeja on ammuttu aktiivisesti Kurskin alueelta (Venäjältä) ja Valko-Venäjän alueelta. Lennokit lentävät Kiovan alueelle ja Dneprin joenuomaa pitkin ja osuvat näin sekä pääkaupunkiin että muihin Pohjois-Ukrainan alueisiin, Ignat sanoi televisiossa pitämässään puheessa.

Mitä Valko-Venäjällä tapahtuu?

Valko-Venäjän puolustusministeriö ilmoitti uutistoimisto Reutersin mukaan eilen, että Valko-Venäjälle sijoitetaan vajaat 9 000 venäläistä sotilasta osana "alueellista joukkojen ryhmittymää", jonka tehtävänä on suojella Valko-Venäjän rajoja.

"Ensimmäiset sotilasjunat, joissa on (alueelliseen ryhmittymään) kuuluvia venäläisiä sotilaita, alkoivat saapua Valko-Venäjälle. "Siirtyminen kestää useita päiviä", kirjoitti Valko-Venäjän puolustusministeriön kansainvälisen sotilasyhteistyön osaston päällikkö Valerii Revenko Twitterissä.

Valko-Venäjän presidentti Aljaksandr Lukašenka sanoi viime viikolla, että maan joukot siirtyisivät Venäjän joukkojen kanssa Ukrainan rajan läheisyyteen. Lukašenka perusteli joukkojen siirtämistä Ukrainan ja lännen esittämillä uhkilla.
Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja