Kiovaan isketty kamikaze-droneilla: Kaupungissa useita räjähdyksiä, asukkaita pyydetty pysyttelemään pommisuojissa

Ukrainan ilmatorjunta torjuu lennokki-iskuja Kiovassa 0:27
Video: Kamikaze-dronet iskivät Kiovan keskustaan maanantaiaamuna.

Ukrainan presidentin Volodymyr Zelenskyin kansliapäällikkö Andri Jermak sanoo, että Kiovaa vastaan on isketty iranilaisilla kamikaze-lennokeilla, kertoi BBC. Useita asuinrakennuksia on vaurioitunut.

Ukrainan pääkaupungissa Kiovassa kuultiin aamulla useita räjähdyksiä. Tiedot räjähdysten määrästä ovat vaihdelleet.

Ensimmäisten räjähdysten jälkeen Kyiv Independent kertoi Kiovan pormestari Vitali Klitshkon vahvistaneen tviitissä viisi räjähdystä. Brittilehti Guardianin Kiovassa olevan toimittajan mukaan räjähdyksiä on ollut yhteensä yhdeksän.

AFP:n mukaan ilmasireenit hälyttivät kaupungissa hieman ennen räjähdyksiä, joiden kerrotaan tapahtuneen aamulla puoli seitsemän jälkeen.

Asukkaita on pyydetty pysyttelemään pommisuojissa. Kiovan pormestari julkaisi Twitterissä kuvan yhdestä kaupunkiin iskeneestä lennokista.

Räjähdykset tapahtuivat tasan viikko sen jälkeen, kun Venäjä iski suoraan Kiovan keskustaan ensimmäistä kertaa sodan aikana. Iskuja pidettiin kostona Kertshinsalmen sillan räjähdyksestä Krimin niemimaalla.

Klitshko tarkensi Telegram-viestissä, että räjähdykset tapahtuivat Shevtshenkivskyin alueella, jonne iskettiin myös viime viikolla.

Uutistoimisto AFP jakoi maanantaina Twitterissä kuvamateriaalia, missä poliisi yrittää ampua alas taivaalla liitävää dronea ennen kuin se iskeytyy kohteeseensa ja räjähtää.

Perjantaina Venäjän presidentti Vladimir Putin väitti Kazakstanissa toimittajille, ettei uusia massiivisia iskuja Ukrainaa vastaan ole toistaiseksi suunnitteilla. Putin väitti niin ikään, ettei Venäjän tavoitteena ole tuhota Ukrainaa.

Putinin mukaan nykyistä osittaista liikekannallepanoa ei myöskään olla laajentamassa.


Lue myös:

    Uusimmat