EM-kisoissa ennennäkemätön maaliryöppy – "Urani kaunein ottelu"

3:54
Upeita maaleja! Hollanti löi Ukrainan EM-jalkapallon jännitysnäytelmässä.

Hollanti ja Ukraina antoivat jalkapallon EM-kisoissa historiallisen näytöksen sunnuntaina, kun oranssipaidat kampesivat 3-2-voittoon Ukrainan onnistuneen takaa-ajon jälkeen

Hollanti iski toisen jakson alussa nopeasti kaksi maalia, ja näytti etenevän helposti voittoon hallittuaan peliä avauspuolikkaallakin. Ukrainan Andri Jarmolenko ja Roman Jaremtshuk osuivat kuitenkin neljän minuutin välein noin vartti ennen loppua. 

Puolustaja Denzel Dumfriesin puskuosuma käänsi kuitenkin pelin lopulta Hollannille. 

Toisen jakson maalisuma oli historiallinen. EM-kisoissa nähtiin nimittäin tilastoihin erikoistuneen OptaJoen mukaan ensimmäisen kerran viisi maalia toisella jaksolla, kun taukotilanne oli ollut 0-0.  

– Voimme olla ylpeitä esityksestämme. Olimme kompakti joukkue, hallitsimme peliä ja loimme paikkoja, eli kaikkea sitä, mitä halusinkin nähdä. Mutta noita kahta (takaisku)maalia emme halua enää nähdä, ne tulivat liian helposti, Hollannin päävalmentaja Frank de Boer kommentoi Reutersin mukaan. 

Juttu jatkuu kuvan alla. 

Hollannin sankari Dumfries valittiin ottelun parhaaksi pelaajaksi. 

– Iso helpotus ja niin tärkeä maali. Tämä ei ollut urani paras ottelu, mutta urani kaunein se oli. 

Ukrainan käskijä Andri Shevtshenko, entinen huippupelaaja De Boerin tapaan, harmitteli loppua, mutta suitsutti pelaajiensa taistelutahtoa. 

– Olisimme voineet luovuttaa 0-2-tilanteessa. 

– On aina vaikeaa hävitä tuollainen ottelu, mutta se ei ole tragedia. Meillä on vielä kaksi ottelua, ja jatkamme samalla energialla, Shevtshenko summasi. 

Ukraina kohtaa seuraavaksi Pohjois-Makedonian ja Hollanti Itävallan torstaina. 

Videot

Uusimmat

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja