Ukraina julkaisi videon rautatiesillan räjäyttämisestä telamiinoilla – Venäjä valmistautuu taisteluun Sjeverodonetskista

Ukraina julkaisi videon rautatiesillan räjäyttämisestä telamiinoilla Sjeverodonetskissa 2:22
Ukraina julkaisi videon rautatiesillan räjäyttämisestä telamiinoilla Sjeverodonetskissa

Taistelu itäisessä Ukrainassa kiihtyy. Ukrainan kansalliskaarti räjäytti rautatiesillan Sjeverodonetskin ja Rubizhnen kaupunkien välillä hidastaakseen venäläisjoukkojen etenemistä.

Ukrainan kansalliskaarti julkaisi videon sillan räjäytysoperaatiosta keskiviikkona. Videolla näkyvä silta ja maisemat vastaavat paikalta aiemmin otettuja kuvia ja videoita.

The Institute for the Study of War (ISW) -ajatushautomon mukaan alueella on käyty viimeisten vuorokausien aikana kiivaita taisteluita. Venäjän joukot vaikuttavat valmistautuvan Sjeverodonetskin kaupungin miehittämisyritykseen Luhanskin alueella.

Viereinen Rubizhnen kaupunki on jo suurimmaksi osaksi venäläisten miehittämä, joten merkittävän rautatiesillan tuhoamisen toivotaan hidastavan näitä pyrkimyksiä.

Venäläiset ovat yrittäneet myös lähestyä sitä miehittämänsä Popasnan kaupungin suunnasta etelästä, mutta Ukrainan tukikohtiin tehdyt iskut ovat ISW:n mukaan epäonnistuneet. 

ISW:n mukaan Venäjällä on edelleen haasteita koordinoida komentajien välistä kommunikaatiota ja yhtenäistää jalkaväkeä tukevaa tykistötulta. ISW pohjaa tietonsa nimettömiin yhdysvaltalaisviranomaislähteisiin. 

Lue myös:

    Uusimmat