UFC-supertähti Conor McGregoria syytetään raiskauksesta – kanteessa karuja yksityiskohtia

UFC-vapaaottelussa meritoitunutta Conor McGregoria, 32, vastaan on nostettu Irlannissa siviilikanne, jossa häntä syytetään raiskauksesta. Asiasta kertoo New York Times.

Nainen väittää irlantilaisen McGregorin raiskanneen hänet hotellin kattohuoneistossa vuonna 2018. Siiviilikanne nostettiin maanantaina.

Naisen kerrotaan kanteen mukaan vaihtaneen McGregorin kanssa "flirttailevia viestejä" Instagramissa joulukuussa 2018. McGregorin kuljettajan kerrotaan hakeneen naisen ja tämän ystävän ja kuljettaneen heidät dublinilaiselle hotellille yhden McGregorin ystävän kanssa. Autossa oli otettu esille pussillinen kokaiinia ja nainen oli käyttänyt sitä.

Nainen uskoi kanteen mukaan, että hän juhlisi McGregorin kanssa. Hotellihuoneessa McGregor oli väitteen mukaan alkanut suudella naista ja riisua tämän vaatteita vastusteluista huolimatta. Tämän jälkeen nainen oli purrut ja lyönyt McGregoria, joka oli vastannut laittamalla naisen kädet tämän niskan taakse ja nostamalla naisen kolme kertaa ilmaan, minkä jälkeen nainen lopetti vastaan taistelemisen. McGregor oli väitetysti todennut, että "tältä hänestä on tuntunut kehässä".

McGregor oli sittemmin kanteen mukaan raiskannut naisen ja vaatinut, että nainen makaa tämän jälkeen sängyssä hänen vierellään. Naista oli tutkittu sairaalassa seksuaalisen väkivallan osalta.

Kuukausi myöhemmin nainen oli mennyt polisiin pakeille ja kertonut, että hänet oli raiskattu. Nainen ei ole pystynyt tekemään töitä toukokuusta 2019 lähtien, ja hän kertoo, että hänellä on ollut psykologisia ja emotionaalisia ongelmia väitetyn teon jäljiltä.

Korvaukseksi kanteessa vaaditaan summaa, joka olisi 1 475 100–1 759 850 euroa. Tämä kattaisi naiselle jo aiheutuneet ja tulevaisuudessa aiheutuvat tulonmenetykset, asunnon vaihtamisesta aiheutuneet kulut sekä lääkekustannukset.

Aiemminkin epäiltynä

Vuonna 2019 tapaukseen liittyen uutisoitiin, että McGregoria epäiltiin seksuaalisesta ahdistelusta. Ilmoituksen tehneen naisen mukaan teko olisi tapahtunut loistohotellissa joulukuussa 2018 Dublinissa. McGregoria tutkittiin yli vuoden, häntä kuulusteltiin ja hän oli hetken pidätettynäkin.

McGregor ilmoitti edustajansa välityksellä kiistävänsä väitteet kategorisesti ja olevansa varma, että "oikeus toteutuu".

McGregorin on ollut määrä otella tulevana viikonloppuna ensimmäistä kertaa noin vuoteen UFC-ottelussa yhdysvaltalaista Dustin Poirieria vastaan Abu Dhabissa. 

McGregoria pidetään yhtenä historian parhaista UFC-ottelijoista; hänestä tuli marraskuussa 2016 ensimmäinen ottelija UFC:ssä, joka on pitänyt hallussaan samaan aikaan kahden eri painoluokan mestaruutta.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja