Uefan entinen puheenjohtaja Lennart Johansson on kuollut – Huuhkajien ottelussa hiljainen hetki ruotsalaisen muistolle

Euroopan jalkapalloliiton Uefan entinen puheenjohtaja, ruotsalainen Lennart Johansson on kuollut. Johansson kuoli tiistai-iltana 89 vuoden iässä lyhyen sairauden jälkeen.

Johansson oli Uefan puheenjohtaja vuosina 1990–2007. Samaan aikaan hän toimi Kansainvälisen jalkapalloliiton Fifan varapuheenjohtajana.

– Kukaan muu ruotsalainen ei ole päässyt jalkapallossa samanlaiseen asemaan kuin Johansson. Hän oli äärimmäisen kunnioitettu, arvioi Ruotsin jalkapalloliiton puheenjohtaja Karl-Erik Nilsson.

Johansson tavoitteli myös Fifan puheenjohtajuutta vuonna 1998, mutta hävisi äänestyksen Sepp Blatterille.

Eurooppalaisessa jalkapalloilussa Johanssonin aika muistetaan muun muassa Mestarien liigan aloittamisesta kaudella 1992–93. Johansson oli vahva vaikuttaja, kun miesten EM-lopputurnauksen joukkuemäärä nousi 16:een vuodesta 1996 lähtien. Ruotsi pääsi isännöimään miesten EM-turnausta vuonna 1992.

Hiljainen hetki EM-karsintaotteluissa

Eurooppalaiset jalkapalloilijat viettävät hiljaisen hetken kaikissa tämän viikon EM-karsintaotteluissa ja Kansojen liigan otteluissa Johanssonin muistoksi.

Huuhkajat muistaa Johanssonia lauantaina EM-karsintaottelussa Tampereella, kun vastassa on Bosnia-Hertsegovina. 

Johanssonin puheenjohtajakaudella Uefa perusti Mestarien liigan 1992–93 kaudesta alkaen ja nosti miesten EM-lopputurnausjoukkueiden määrän 16:een vuonna 1996.

Lue myös:

    Uusimmat