Tyylin kulmakivet: Jokaisella miehellä tulisi olla nämä vaatteet

Miehen vaatekaapista on hyvä löytyä ne kulmakivet, joiden avulla asukokonaisuuksista on helppo rakentaa toimivia – parhaimmillaan vain pienellä vaivalla. Oikeilla vinkeillä on helppo välttää myös kaikkein yleisimmät sudenkuopat pukeutumisessa.

Toimittaja ja muotibloggaaja Jani Niipola kertoi Huomenta Suomessa, mitä vaatekappaleita hän pitää jokaisen miehen vaatekaapin perustana.

Monikäyttöinen valkoinen peruskauluspaita

Niipolan mukaan miehen vaatekaapin tärkein kulmakivi on kauttaaltaan valkoinen kauluspaita, jonka olisi hyvä löytyä jokaiselta mieheltä. Muunneltavuutensa vuoksi valkoista kauluspaitaa on helppo yhdistellä eri asukokonaisuuksiin.

– Perusvalkoinen paita on sellainen, että sitä voi käyttää puvun kanssa, farkkujen kanssa tai puuvillahousujen kanssa, Niipola toteaa.

Hillityn värinen irtotakki

Hyvin istuva irtotakki on toinen miehen vaatekaapin kulmakivi. Jos takkivarasto ei ole laaja, ei kannata heti alkuun ostaa kovin erikoista takkia, vaan panostaa perusväreihin.

– Juuri nimenomaan ensin jossain hillityssä värissä, jotta se on monikäyttöinen, Niipola vinkkaa.

Myyjältä kannattaa rohkeasti pyytää vaateliikkeessä apua oikeankokoisen puvuntakin löytämisessä. Ammattilainen osaa katsoa, että takki istuu kantajalleen.

– Suomalaiset miehet ehkä useimmiten ostavat yhden koon liian ison puvuntakin, Niipola toteaa.

Yksiväriset sopivanmittaiset housut

Miehen vaatekaapin kolmanneksi kulmakiveksi Niipola listaa housut. Jos oma housuvarasto ei ole laaja, kannattaa valita housut, jotka on värinsä puolesta helppo yhdistää eri asukokonaisuuksien seuraksi.

Niipola kehottaa kiinnittämään erityishuomiota siihen, että housujen lahkeet ovat pituudeltaan kantajalleen juuri sopivat. Moni ostaa vääränmittaisia housuja.

– Väitän, että pystyy tuomaan jopa 20 prosenttia lisää tyyliä jos on oikeanmittaiset housut, Niipola toteaa.


Jani Niipolan tyylivinkit pähkinänkuoressa:

Persoonallinen tyyli löytyy rikkomalla sääntöjä. Lähtökohta on se, että pukeutumissäännöt ja omat vahvuutensa suosikkinsa pitää tuntea. Sen jälkeen voi rikkoa klassisia sääntöjä ja korostaa omia vahvuuksia pukeutujana.


Mikä erottaa muodin ja tyylin toisistaan? Katso Jani Niipolan vierailu Huomenta Suomessa!

Lue myös:

Heli Kuitunen, heli.kuitunen(at)mtv.fi

Lue myös:

    Uusimmat