Tyylikkäästi Tukholmassa – muotibloggaajan shoppailuvinkit eri budjeteille

Tukholmaan kotiutunut P.S. I love fashion-bloggaaja Linda Juhola vinkkaa, miten shoppailureissusta naapurimaassa saa eniten irti.

Tukholmasta ostosmatkailija löytää Suomesta puuttuvia luksusmerkkejä ja halpisketjuja – kunhan tietää, minne mennä. Kyselimme Tukholman shoppailutärppejä parhaalta mahdolliselta oppaalta: P.S. I love fashion-blogin Linda Juholalta, jonka tyyli on hurmannut tuhannet suomalaislukijat.

– Siinähän läkähtyy jo matkan varrella, jos aikoo kaikki käydä läpi! En selviä täällä ostoskierroksesta yhdessä päivässä, Linda nauraa ja luettelee hetkessä litanian lempiliikkeitään.

Trendikkäästä kaupungista voi ammentaa pukeutumisvinkkejä ilmaiseksikin paikallisia tyylitaitureita katselemalla. Linda antaa tukholmalaisten tyylille sekä risuja että ruusuja.

– Useimmat, sekä naiset että miehet ja kaiken ikäiset, haluavat panostaa siihen, miltä näyttävät. Vaatteisiin laitetaan selkeästi enemmän rahaa kuin Suomessa, Linda pohtii.

– Täällä uskalletaan pukeutua, mutta toisaalta ruotsalaiset ovat myös samasta muotista. Jos jokin on in, niin sitä on sitten kaikilla.

Piristystä pienellä budjetilla

Tukholmassa vaatekaappiaan voi kohentaa edullisesti lukuisissa ketjuliikkeissä. Unohda kuitenkin Suomestakin löytyvät liikkeet kuten H&M, Lindex ja Lindan rakastama Zara. Niiden sijaan Linda kehottaa tutustumaan esimerkiksi seuraavien ketjujen tarjontaan.

Topshop

Brittiläisellä muotijätillä on Tukholmassa kaksi liikettä, Sergelin torilla ja ostoskeskus Gallerianissa, Hamngatan 37.

River Island

Lontoon reissuilta tuttu River Island tarjoaa muotivaatteita nuorekkaaseen makuun. Liike löytyy niin ikään Gallerian-ostoskeskuksesta.

&Other Stories

H&M Groupiin kuuluva &Other Stories houkuttelee tyylitietoisia laadukkailla materiaaleilla, harkituilla detaljeilla ja trendikkäällä suunnittelulla. Osoite on Biblioteksgatan 11.

Urban Outfitters

Indie-vaatteita, sisustustavaraa ja asusteita – Urban Outfittersia moni kaipaa Helsinkiinkin. Nuorisomuodin mekka sijaitsee osoitteessa Biblioteksgatan 5.

Kauppoja kalliimpaan makuun

Merkkivaatteiden ystäviä odottavat Tukholmassa esimerkiksi Ralph Laurenin ja Pradan omat liikkeet. Linda suosittelee erityisesti kaupungin multibrand-putiikkeja, joissa yhden katon alta löytyy useiden suunnittelijoiden luomuksia.

Natalie Schuterman

Jos raha polttelee taskussa, oikea osoite on Birger Jarlsgatan 5. Natalie Schutermanin valikoimaan kuuluvat muun muassa Kenzo, Lanvin, Alexander Wang, Saint Laurent ja Givenchy.

Savannah

Manolo Blahnik, Chriastian Louboutin, Givenchy, Jimmy Choo, Giuseppe Zanotti – Savannahista löytyvät kaikki himotuimmat kenkämerkit. Osoite on Birger Jarlsgatan 1.

Stockholm Market

Stockholm Market tarjoaa laajan valikoiman kiinnostavia kansainvälisiä ja ruotsalaisia merkkejä osoitteessa Riddargatan 3.

Acne

Muotitietoisten rakastamalla ruotsalaismerkillä on Tukholmassa useampi myymälä. Acnen löydät esimerkiksi Norrmalmstorgetilta.

NK

Linda muistuttaa, että myös NK tavaratalossa on hyvä merkkivaatevalikoima, johon kuuluvat esimerkiksi Tory Burch, Joseph, Helmut Lang ja Alice + Olivia. NK:ssa on myös kiinnostava, pohjoismaalaisille merkeille omistettu osasto.

Mood Stockholm

Mood Stockholm on ostoskeskus, josta löytyy lukuisia houkuttelevia putiikkeja. Best of Brands -liike tarjoaa nimensä mukaisesti valikoiman kiinnostavia merkkejä, joista kaikista edes Linda ei ole kuullut. Osoite on Regeringsgatan 48.

Skindeep

Myös Skindeep on tutustumisen arvoinen multibrand-liike, jonka merkkeihin kuuluvat muun muassa Theory, Rag & Bone ja Current/Elliot. Osoite Humlegårdsgatan 5

Kierrä tämä alue kaukaa!

Linda vinkkaa myös, mikä ostosalue kannattaa kiertää kaukaa.

– Drottninggatan on klassinen turistivirhe. Löydät sieltä H&M:n, Zaran ja Monkin, mutta et näe Tukholmasta yhtään mitään. Jos tulet tänne shoppailemaan, niin älä nyt todellakaan jää sinne!

Kuvat Karoliina Rasi, P.S. I Love Fashion/Linda Juhola

Lue myös:

    Uusimmat