5-vuotiasta tyttöä kiusattiin lyhyiden hiuksien takia – opettajalta ihana teko: "Hän teki jotain, mihin minulla ei olisi rohkeutta"

Kun päiväkodin oppilas joutui kiusatuksi lyhyen hiustyylinsä takia, opettaja leikkasi samanlaiset hiukset ja teki lopun ilkeille kommenteille. Tapauksesta uutisoi muun muassa Yahoo Lifestyle.

Jo lukuvuoden alusta 5-vuotias Priscilla Perez joutui kiusatuksi päiväkodissa uuden hiustyylinsä takia. Hänellä oli lyhyet hiukset, ja ystävät alkoivat kutsua häntä pojaksi.

– Priscilla alkoi käyttämään päiväkodissa hattua, joka peitti hänen kaulansa ja korvansa, eikä hän suostunut ottamaan sitä pois, kertoo lastentarhanopettaja Shannon Grimm  Yahoo Lifestylelle.

– En vaatinut asiaa, mutta muutaman viikon päästä hän pystyi kertomaan, että hän halusi pitkät hiuksensa takaisin.

Tyttö oli joutunut leikkaamaan hiuksensa ABC13-kanavan mukaan täiden takia.

– Minä itkin, koska ajattelin, ettei päiväkodissa ollut kivaa, Priscilla sanoo.

Opettaja sai idean

Ensin Shannon yritti saada luokassa oppilaat ymmärtämään, että tytöillä voi olla lyhyet hiukset ja pojilla pitkät, ja näytti heille kuvia elokuvatähdistä erilaisilla hiustyyleillä.

Se ei kuitenkaan näyttänyt toimivan. Joululoman aikana opettaja sai kuitenkin toisen idean.

Hän voisi itse leikata hiuksensa lyhyeksi.

Shannonilla oli aina ollut todella pitkä tukka, joten hiusten leikkaaminen ei ollut itsestään selvä päätös. Kahden viikon pohdinnan jälkeen Shannon kuitenkin teki sen.

"En koskaan unohda sitä"

Kun päiväkodin lukukausi taas jatkui, opettaja esitteli uudet hiuksensa kaikille. Oppilaat rakastivat uutta hiustyyliä – varsinkin Priscilla.

Nyt Shannonilla ja Priscillalla on liuta samanlaisia rusetteja, joita he asettelevat hiuksiinsa.


Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä.

– Priscilla on nyt eri ihminen, ja lapset rakastavat myös hänen hiuksiaan, Shannon kertoo.

Tytön äiti Maria Vasquez kertoo, että opettajan ajattelevaisuus sai hänet kyyneliin.

– Olin järkyttynyt, itkin, en voinut uskoa sitä – hän teki jotain, mihin minulla ei olisi rohkeutta. En koskaan unohda sitä, Maria kommentoi.

Lue myös:

    Uusimmat