Tytär vaati isää korjaamaan WiFi-yhteyden keskellä yötä – saattoi estää perheen kuoleman

7:52

Pohjois-Irlannissa teinityttö, joka vaati WiFi-yhteyttä myöhään illalla, saattoi pelastaa perheen tulipalolta. Tapauksesta uutisoi Belfast Telegraph.

Suomalaisyritys on luonut lapsia opettavan paloturvallisuus-pelin! Mistä on kysymys? Katso yllä oleva video!

Patrick Durand, 51, oli käynyt nukkumaan vaimonsa Sandran kanssa tiistaina puoli kahdeltatoista kotonaan Portadownissa, Pohjois-Irlannissa. Mies joutui kuitenkin pian herätetyksi, kun hänen tyttärensä Alexandra vaati isää selvittämään, miksi tämän internet-yhteys ei toiminut.

– Olin todella uupunut ja avasin vain yhden silmän kertoakseni, että hänen täytyi odottaa aamuun – mutta hän oli varsin sinnikäs. Olen iloinen, että nousin ylös, koska muuten me kaikki kolme olisimme kuolleet, Durand kommentoi Belfast Telegraphille.

Ensin näkyi ohut savu, sitten liekit

Isä oli mennyt alakertaan selvittämään, miksi WiFi-yhteys ei toiminut. Samalla hän huomasi ensin miedon palaneenhajun, sitten ohutta savua. Durand paikansi, että savu tuli autotallista. Hän ajatteli, jonkun laitteen vain ylikuumentuneen.

Autotallin ovella vastaan tuli kuitenkin paksua mustaa savua ja liekkejä. Perheen viisi kuukautta sitten ostettu kuivausrumpu oli syttynyt palamaan. Kuivausrumpua oli käytetty viimeksi viiden aikaan iltapäivällä ja siitä lähtien se oli ollut valmiustilassa.

Durandin vaimo soitti hätänumeroon ja mies itse yritti sammuttaa paloa vaahtosammuttimella. Pian palokunta ja ambulanssi saapuivat paikalle, ja varmistivat palon sammutuksen ja hoitivat savua keuhkoihinsa saanutta isää.

"Nyt en jätä edes laturia kiinni seinään"

Belfast Telegraphin mukaan isä ei edes uskalla ajatella, mitä olisi voinut sattua, jos tulipalo olisi todella ehtinyt syttyä.

– Nyt en jätä edes puhelimen laturia kiinni seinään. Haluan, että ihmiset ymmärtävät, kuinka vaarallista on jättää johtoja kiinni, hän sanoo.

Myös vakuutusyhtiö If on huomannut Suomessa erilaisten ladattavien laitteiden aiheuttavan yhä enemmän paloturvallisuusriskejä. Katso täältä järkyttävä kuva, kuinka akun lataaminen tuhosi keittiön.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja