Tytär ei herätessään kyennyt kävelemään – järkyttynyt äiti varoittaa: "Tarkastakaa lapsenne punkkien varalta"

Punkin purema vei väliaikaisesti pikkutytön kyvyn kävellä ja puhua.

Yllä olevalla videolla lapset kertovat, mihin äitejä tarvitaan.

Yhdysvaltalainen Jessica Griffin varoittaa laajalle levinneessä Facebook-päivityksessään vanhempia punkkien varalta. Punkin purema aiheutti Jessican pienelle Kailyn-tyttärelle väliaikaisen halvauksen. Asiasta uutisoivat muun muassa yhdysvaltalaiset ABC7- sekä CTV News -uutiskanavat.

– Aamumme alkoi tänään pelolla. Kailyn heräsi, eikä kyennyt kävelemään! Ajattelin, että hänen jalkansa ovat vielä unessa, kunnes huomasin, ettei tyttö pystynyt puhumaan normaalisti, kirjoittaa Jessica aamun tapahtumista.

Kyseessä punkkihalvaus?


Jos kuva ei näy, voit avata sen tästä.

Jessica vei lapsensa sairaalaan, jossa tytön päälaelta poistettiin punkki. Äidin mukaan punkin purema oli aiheuttanut Kailyn-tytölle punkkihalvauksen.

Tarkastakaa lapsenne punkkien varalta, voi hyvänen aika! varoittaa Jessica.

Punkkihalvaus on Centers for Disease Control -sivuston mukaan harvinainen sairaus, joka leviää punkin syljen välityksellä. Punkkihalvauksen oireita ovat potilaan nopea veltostuminen tai halvaantuminen. Tavallisesti oireet hellittävät 24 tuntia punkin poiston jälkeen.

Myös Jessican Kailyn-tytön hälyttävät oireet paranivat pian punkin poiston jälkeen.

Punkin purema voi aiheuttaa myös puutiaisaivokuumeen, jonka oireina voi ilmetä esimerkiksi halvauksia sekä tajunnanhäiriöitä. Puutiaisaivokuume ja borrelioosi ovat punkkien tavallisimmin levittämiä sairauksia.

***

10:19

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja