Mainos

Tarkkaile oireita! Jos näet lapsesi ihossa tällaisen jäljen, vie hänet heti lääkäriin

Punainen ihottuma on yksi yleisimmistä punkin puremaan liittyvistä oireista. Jos huomaat lapsellasi näitä oireita, ota välittömästi yhteyttä lääkäriin. 

Säiden lämmetessä lapset siirtyvät viettämään yhä enemmän aikaansa ulkona. Vanhemmat varautuvat kesän tuloon yleensä aurinkorasvalla ja ensiapupakkauksella, mutta yksi erittäin tärkeä turvallisuusseikka unohtuu monelta. Jos lapsi liikkuu paljon etenkin heinikoissa, punkeilta suojautuminen on ensiarvoisen tärkeää. 

Voi ilmestyä vasta viikkojen päästä puremasta

Borrelioosi eli Lymen tauti on vakava sairaus, joka tarttuu ihmisiin juuri punkkien kautta. Tauti tarttuu ihmiseen erittäin harvoin, jos punkki saadaan poistettua kymmenen tunnin sisällä sen kiinnittymisestä ihoon. Aina punkin puremaa ei kuitenkaan huomaa, vaan tauti voi kehittyä salakavalasti. Tästä syystä myös muita oireita kannattaa tarkkailla.

Punkin pureman oireet voivat vaihdella, mutta yksi yleisimmistä ja näkyvistä oireista on ihottuma. Jos puremakohtaan ilmestyy yli viiden sentin läpimittainen jälki viikon kuluttua puremasta, kyseessä on todennäköisesti taudin varhainen muoto. Lähes 80 prosentissa tapauksista tämä jälki kertoo Lymen taudista.

Äiti Karen McGrecor on julkaissut Facebookissa varoittavan esimerkin siitä, miltä punkin puremasta aiheutuneet ihottumat voivat näyttää. Ne voivat ilmestyä iholle vasta viikkoja, jopa kuukausia punkin pureman jälkeen. 

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

Jos huomaat lapsellasi tämän kaltaista ihottumaa, suuntaa välittömästi lääkäriin. Muita oireita ovat selittämättömät kiputilat, kuumeilu ja väsymys. 

Lähde: atrending.net

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.