Mainos

Botnia Link ei saa apua kunnalta

Härnösandin kunnanhallituksen työvaliokunta on päättänyt, että kunnalla ei ole resursseja myöntää Botnia Link -varustamolle sen anomaa tappiotakausta. Ruotsalaisvarustamo oli hakenut kunnalta kolmen miljoonan kruunun (320000 euron) talousapua välttääkseen konkurssin. Yhtiöllä on velkaa muun muassa Vaasan kaupungille.

Botnia Link kuljettaa rahtia Vaasan ja Härnösandin sekä Vaasan ja Uumajan välillä. Yhtiöllä on myös henkilöliikennettä. Härnösandin kunnanhallituksen ensimmäinen varapuheenjohtaja Catrine Rehnströmin mukaan Härnösand on ottanut tyytyväisenä vastaan rekkaliikenteen, jota varustamo on tuonut kuntaan erityisesti viimeaikoina. Hän toivookin, että yhtiö saa lisärahoitusta muuta kautta.

-Tiedämme, että myös Suomen puolella on kiinnostusta asiaan, Rehnström totesi.

Botnia Linkin toimitusjohtaja Frans Kempe ei suostunut tänään kommentoimaan konkurssipuheita. Yhtiö on ollut taloudellisissa vaikeuksissa jo jonkin aikaa.

Maaliskuussa sillä oli velkaa Vaasan kaupungille tavara- ja satamamaksuja 396000 euroa. Lisäksi kaupungilla on 286000 euron vakautettu saatava vuodelta 2000. Härnösandin sataman saatavat puolestaan olivat maaliskuussa noin 3,4 miljoonaa kruunua.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.