Typerimmät mokat: Älä tuhlaa rahaa turhaan lomalla!

Lomalla on mukava elää lompakon nyörit hieman höllemmällä ja niin pitääkin – lomalla on lupa nauttia elämästään ja tuhlata itselleen mukaviin asioihin. Mutta käytätkö rahaa turhiin asioihin? Listasimme typerimmät mokat.

Etenkin lapsiperheillä rahaa kuuluu helposti turhiin asioihin.

Kesämökin vuokraaminen läheltä

Etelä- ja Keski-Suomessa mökit ovat kalleimpia, vaikka kesä on lähes samanlainen ympäri Suomen. Mökkivuokrassa voi säästää jopa tuhansia euroja usean viikon lomalta, jos on aikaa ajella hieman kauemmaksi.

Runsas autoilu

"Oi, ihana loma! Nyt on aikaa kiertää kaikki sukulaiset ja kumminkaimat läpi – autollahan pääsee ja aikaa on riittämiin!" Älä sorru tällaiseen ajatteluun, sillä et halua viettää lomaasi autossa istuen ja bensoista maksaen. Sovi vain muutama visiitti ja anna aikaa myös rentoutumiselle.

Lyhyemmät matkat kannattaa tietysti taittaa kävellen tai pyörällä.

Huvipuistoissa syöminen

Etenkin lapsiperheen kannattaa ehdottomasti ottaa omaa evästä mukaan huvipuistoihin ja muihin elämyksiin, sillä syöminen ja juominen on usein yllättävän kallista.

Omien eväiden ei kuitenkaan tarvitse olla tylsiä – pakkaa teille juhlava piknik kauniine lautasliinoineen ja ekstraherkkuineen.

Huoltoasemaruokailu ei kannata

Myös huoltoasemilla lapsiperheen ruokailu voi tulla yllättävän kalliiksi. Kesällä on parasta ottaa mukaan omat eväät ja varata vaikka makkaraa paistettavaksi sopivalla taukopaikalla. Usein samalla voi tehdä vilvoittavan uimareissun, joten oma pysäkki voittaa taatusti hinta-laatu-suhteessaan huoltoaseman buffet-pöydän.

Maksat turhasta ohjelmasta

Kesä on täynnä ilmaista ohjelmaa niin lapsille kuin aikuisillekin, joten muista huomioida se, kun suunnittelet ohjelmaa. Esimerkiksi Luonnontieteellinen museo Helsingissä on jännittävä myös lapsille dinosauruksineen ja muine eläimineen ja sisään pääsee aina joka kuukauden ensimmäisenä torstaina ilmaiseksi kello 15–17 välisenä aikana.

Myös Fiskars ja kesäinen Porvoo ovat nähtävyyksiä itsessään – mitä jos menisitte sinne päiväreissulle ja piknikille?

Kannattaa myös muistaa, että kesäinen luonto on täydellinen huvipuisto jo itsessään ja parasta lomailua on rentoutuminen perheen kesken. Älä siis järjestä ohjelmaa koko loman ajaksi, vaan nauttikaa kiireettömyydestä ja vapaasta aikataulusta.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja