Tylyä piikittelyä Valtteri Bottakselle – Max Verstappenilta näkemys Lewis Hamiltonin voittokulusta

Lewis Hamilton on pystynyt kahmimaan F1-mestaruuksia osittain myös sen takia, ettei ole joutunut kunnolla tallitoveriensa paineen alle, näkee Red Bull -tähti Max Verstappen

Hamilton nousi jo 62 pisteen johtoon MM-sarjassa kukistettuaan Verstappenin hienossa taistelussa Unkarin GP:ssä juuri ennen kesätaukoa. Näyttääkin siltä, että Hamilton on etenemässä kohti uransa kuudetta maailmanmestaruutta. 

Myös Verstappenista on puhuttu tulevana mestarina. Hollantilainen antoi näkemyksensä Hamiltonin menestyksestä Motor Sport Magazinelle. 

– Se riippuu paljon autosta. Mielestäni tallitoverit eivät ole pystyneet antamaan hänelle painetta vuosien varrella, Verstappen kommentoi. 

Hamilton voitti ensimmäisen mestaruutensa 2008 McLarenilla Heikki Kovalaisen rinnalla. Neljä muuta ovat tulleet Mercedeksellä, Nico Rosbergin tallitoverina 2014-2015 ja Valtteri Bottaksen aisaparina 2017-2018. 

Rosberg vei mestaruuden 2016 ja päätti uransa heti sen jälkeen. 

– Hamiltonin olisi pitänyt voittaa myös 2016, mutta hän koki sen moottoririkon (Malesiassa). Kesätauon jälkeen hänellä oli muutama huono starttia ja muuta, mihin ykkössija kariutui, Verstappen kertaa. 

– Mutta hän ei oikeastaan ole kokenut painetta tallitovereiltaan.  

Verstappenin kommentit eivät mairittele Rosbergia ja Bottasta. Suomalaiskuski on haastanut Hamiltonia varsin väkevästi tällä kaudella, mutta kaksikon välinen ero on kasvanut melko suureksi Monacon GP:n jälkeen.  

Hamilton on ajanut F1-sarjassa myös Jenson Buttonin ja Fernando Alonson tallitoverina. Button ja Alonso ovat molemmat maailmanmestareita.

Lähde: gpblog.com

Lue myös:

    Uusimmat