Tyhjät katsomot eivät kuopiolaisten iloa himmentäneet – verkkoaidan takana jännitettiin peliä tiiviissä tunnelmassa

2:03
Näin Kuopiossa juhlittiin Palloseuran eurovoittoa.

Monia Kuopion Palloseuran kannattajia ei haitannut se, että Eurooppa-liigan ottelu liettualaista Marijampole Suduvaa vastaan pelattiin suljettujen ovien takana.

Stadionin porttien ulkopuolella ottelua katseli runsas väkijoukko, varovasti arvioiden parisataa henkeä.

Euroopan jalkapalloliiton Uefan säännösten mukaan europeleihin ei katsojia toistaiseksi päästetä, vaikka Suomessa kansallisten sarjojen otteluihin yleisöä pääsee.

KuPS voitti ottelun 2–0 (1–0) ja eteni Eurooppa-liigan viimeiselle karsintakierrokselle.

Kaupungin ravintoloissa ottelua seurattiin verraten vaisusti. Ravintolat eivät juuri näkyvästi mainostaneet ottelun katsomismahdollisuutta ja myös ne muutamat kymmenet katsojat, jotka pelipaikoilla olivat, muistivat varsin hyvin noudattaa turvavälejä.

Yhdessä kaupungin ravintoloista ottelua seurasivat KuPSin väreihin sonnustautuneet Jari Vitikainen, Kimmo Koistinen ja Kimmo Tiainen.

– Olisimme menneet stadionille, jos sinne pääsisi yleisöä. Kyllähän tämä oudolta tuntuu, kun peli on tuossa ihan vieressä. On kuin vierasottelua katselisi, miettivät miehet.

Ravintolan ja stadionin välimatkaa on vajaa kaksi kilometriä.

– Itsekin harkitsin meneväni aidan taakse katsomaan peliä, mutta sitten alkoi sataa, sanoo Vitikainen.

Ensi viikolla KuPS pelaa joko Tukholmassa Djurgårdenia tai Romaniassa Cluj'ta vastaan. Ilman yleisöä.

– Jos yleisöä pääsisi stadionille, niin Tukholmaan voisi matka olla edessä, jos siellä pelataan, miettii Kimmo Koistinen.

Hän oli mukana matkalla Kööpenhaminaan pari vuotta sitten, kun KuPS mitteli euromatseja.

Viime viikolla miehet olivat samalla paikalla katsomassa ottelua Slovan Bratislavaa vastaan kuin tänään. Tuolloin KuPS lunasti paikkansa tämän päivän otteluun oltuaan kahdesti lähes varmassa tappioasemassa.

– Olihan siinä sellainen tunne silloin, kun Slovan Bratislava meni johtoon, että taasko käy näin. Sellainen normaalisuomalainen pelifiilis, pohtii Vitikainen.

– Että tässäkö tämä oli, jatkaa Kimmo Tiainen.

Ei ollut, ja torstaina KuPS selvitti ennakkosuosikin aseman. Mikäli KuPS kaataa seuraavan vastustajan, se etenee lohkovaiheeseen. Toistaiseksi ainoa eurooppalaisen cup-kilpailun lohkovaiheessa esiintynyt suomalaisseura on ollut HJK, joka kertaalleen on onnistunut pääsemään Mestarien liigan parhaimpien joukkoon.

Toimittaja: Kari Kauppinen, mediapalvelu Modia

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja