Se on siinä! KuPS jyräsi jatkoon Eurooppa-liigassa, lohkopaikka jo näköetäisyydellä – latvialaistopparilta maaginen ilta

Kuopion Palloseura nappasi jatkopaikan Eurooppa-liigassa ja on enää yhden otteluvoiton päässä himotusta lohkovaiheesta. KuPS kukisti liettulaisen Suduvan kotonaan maalein 2–0.

Kuopiolaisten sankareita oli useampia, kuten maalinsa puhtaana pitänyt Otso Virtanen ja voittomaalin tyylikkäästi nostanut Lucas Rangel, mutta illan kuningas oli lopulta kotijoukkueen Igors Tarasovs.

Latvialaistoppari alusti loistavalla jatkollaan Rangelin avausmaalin puolen tunnin kohdalla. Kulmapotkun jälkeen ylös jäänyt Tarasovs pukkasi päällään hyökkääjän läpiajoon, eikä tämä erehtynyt.

Ottelun lopullisesti kuopiolaisille ratkaisseen 2–0-maalin Tarasovs puski taidokkaasti kulmapotkukeskityksestä ottelun 72. minuutilla.

Selvästi vastustajiaan paremmin pelannut KuPS ansaitsi voiton ja jatkopaikan Eurooppa-liigan playoffs-vaiheeseen myös esteettisin mittarein peliä arvioiden.

Eurooppa-liigan neljäs karsintakierros eli playoffs-vaihe on viimeinen askel ennen lohkovaihetta, johon suomalaisjoukkueista aiemmin on yltänyt ainoastaan HJK vuonna 2014.

Viimeisenä esteenä kuopiolaisten lohkopaikan edessä on romanialainen Cluj, joka voitti torstaina vierasnurmella ruotsalaisen Djurgårdenin 1–0. 

Torstaina kotonaan pelannut KuPS joutuu pelaamaan seuraavalla kierroksella vieraissa.

Ottelua päivitetty klo 22.00: KuPS kohtaa seuraavaksi Cluj'n. 

Lue myös:

    Uusimmat