Twitter-viestit paljastavat: Tällöin ihmiset ovat onnellisimmillaan

Etkö ole aamuihminen? Tutkimuksen mukaan aamutunnit saattavat kuitenkin olla päiväsi onnellisimpia. Yli puolen miljardin Twitter-viestin analyysi osoitti tutkijoille, että ihmiset ympäri maailman heräävät hyväntuulisina, mutta käyvät kärttyisemmiksi päivän edetessä.

Amerikkalaisen Cornellin yliopiston tutkijat selvittivät, milloin erilaiset onnellisuuteen liitettävät sanat ilmenivät tiuhimmin ihmisten Twitter-viesteissä. Kävi ilmi, että näin tapahtui aamuisin ja koemme onnentunteita juuri herättyämme. Kun kello raksuttaa eteenpäin, käymme huonotuulisemmiksi. Ilmiö ei liittynyt vain arkipäiviin, vaan sama kaava toistui viikonloppuisin.

Tuloksista kuitenkin paljastui, että ihmiset ilmaisivat onneaan sosiaalisessa mediassa runsaimmin viikonloppuisin. Arkisin koettu työstressi ja rasitus saivat ihmiset alamaihin. Tutkijoiden mukaan hyvällä unella sekä kehon luontaisella rytmillä on ilontuntemusten syntymisessä iso rooli.

Professori Michael Macynmukaan aloitamme päivämme iloisesti, sillä uni on virkistänyt meitä. Viikonloppujen aamut ovat erityisen miellyttäviä, sillä heräämme tuolloin luonnolliseen aikaan emmekä ole herätyskellojen piinaamia.

Macy analysoi 2,4 miljoonan Twitter-käyttäjän 509 miljoonaa tweettiä. Hän tutki Twitter-käyttäjiä 84 eri maasta.

Tutkimus selvitti, kuinka usein esimerkiksi sanat "fantastinen", "uskomaton", "hauska" sekä muut hyväntuulisuuteen viittaavat sanat esiintyivät vuorokauden eri aikoina twiiteissä. Selvityksessä oli myös, kuinka usein esimerkiksi surullisuuteen tai vihaan liitettäviä sanoja käytettiin. Professori havaitsi saman kaavan toistuvan ympäri maailmaa, kulttuurista, uskonnosta tai maasta riippumatta.

Professori Cary Cooper Lancasterin yliopistosta myöntää, että ihmisten on helppo masentua työpäivinä. Hän kehottaakin ihmisiä välttämään aggressiivisia ja pessimistisiä kollegoja, pyytämään lisäaikaa työtehtäville kiireen koittaessa ja pysymään positiivisena.

– Mene töihin onnellisena, äläkä anna muiden jyrätä tunnettasi. Ajattele läheisiäsi ja muista, miten haitallista stressi voi olla sekä omalle että läheistesi terveydelle, Cooper sanoo.

Lue myös:

(MTV LIFESTYLE)

Lue myös:

    Uusimmat