Twitter testaa uutta ominaisuutta – "Käytetään eniten ilmaisemaan sisältöä, jota käyttäjä ei halua nähdä"

WhatsAppin 10 näppärää ominaisuutta –  tiesitkö nämä? 2:29
KATSO MYÖS: WhatsAppin 10 näppärää ominaisuutta – tiesitkö nämä?

Twitter antaa käyttäjiensä jaella tykkäyksen lisäksi myös negatiivisia ääniä.

Twitter testaa ominaisuutta, jossa tviittejä voi tykkäämisen sijaan niin sanotusti alapeukuttaa, kertoo The Verge. Ominaisuus on aiemmin ollut pienen koeryhmän käytössä. Twitterin mukaan se laajenee pian sekä iOSin että Androidin käyttäjille.

Tykkäyssydänten lisäksi tviittiä voisikin uudistuksen myötä arvioida painamalla alaspäin osoittavaa nuolta. Painallus kertoo, ettei sisältö ole mieleen. Alapeukkujen määrä ei näy muille; sen sijaan Twitter käyttää niitä säätääkseen, millaisia viestejä näyttää muille.

Paljon negatiivisia ääniä saanut sisältö siis putoaisi aina vain alemmas.

Koe palasti: Alapeukkua saavat tällaiset viestit

Twitterin mukaan koekäytön perusteella vaikuttaisi siltä, että alapeukkua saavat lähinnä viestit, joita käyttäjä pitää loukkaavina tai asiaankuulumattomina.

– Koe paljasti myös, että alapeukutusta käytetään eniten ilmaisemaan sisältöä, jota käyttäjä ei halua nähdä, yhtiö kuvaili.

The Verge huomauttaa, että vaikka alapeukutus voi parantaa keskustelun tasoa, sitä voisi käyttää myös häirintään ja kiusaamiskampanjoihin. Facebook testasi alapeukutusta jo 2018, mutta "negatiiviset äänet" eivät koskaan päätyneet käyttöön. Toisaalta pelkkiä sydämiä ei tarvitse jakaa, sillä nykyisin somejätti tarjoaa käyttäjilleen mahdollisuuden reagoida julkaisuihin myös itku- tai kiukkuemojilla. 

Katso myös: Olivia näki somevideon upeasta vuoristosta ja lähti innoissaan matkaan – pian paljastui karu totuus!

Olivia näki somevideon upeasta vuoristosta ja lähti innoissaan matkaan – pian paljastui karu totuus 1:49

Lue myös:

    Uusimmat