TV-huoneen muutos

Pieni tv-huone sijaitsee tilavan ja avaran olohuoneen ja ruokailutilan yhteydessä. Tavoitteena oli tehdä siitä tunnelmallinen ja mukava tila, jossa voi katsella televisiota ja lueskella kirjoja omassa rauhassa.

Muutoksen suunnitteli sisustusarkkitehti Johanna Ikävalko 040-517 0297 ikavalko@welho.com


Huone on todella pieni, vain 8 m2, joten sinne mahtuu ainoastaan sohva ja tv-taso. Huoneen pieni koko haluttiin ottaa etuna ja siitä tehtiin entistä pienemmän oloinen maalaamalla seinät maitokahvinruskealla. Sävy tummenee illalla ja tekee huoneen tunnelmasta vielä intensiivisemmän. Nyt huone on tunnelmallinen pieni soppi ja se erottuu kauniisti muuten valkoisesta olohuoneesta.


Tv-taso teetettiin puusepällä. Materiaalina on valkoiseksi maalattu MDF. Ovet ovat vetimettömät. Taso koostuu kahdesta kaappimodulista joilla on yhteinen kansitaso. Ovien taakse mahtuvat stereot, videot, kirjoja ja valokuva-albumeita. Koska huoneen seinät ovet ruskeat, valittiin kalusteiden väriksi raikas valkoinen.

Lisäksi puuseppä teki kolme avohyllyä tason yläpuolelle, materiaalina myös valkoiseksi maalattu MDF. Hyllyjen syvyys on 25 cm ja paksuus on 5 cm ja ne on piilokiinnitetty seinään.

Tason päälle hankittiin lisäksi pieni valaisin valkoisella kangasvarjostimella.

Vanha sohva sai uuden irtohupun kitinvärisestä Lauritzonin Caleido-puuvillakankaasta. Jotta televisiota voi katsella mahdollisimman rennosti, teetettiin puusepällä vielä rahi tv:n eteen. Rahi verhoiltiin Lauritzonin tummanruskealla Giacomo-samettikankaalla. Rahin sokkeli on lakattua pähkinäviilua. Rahia voi tarpeen mukaan käyttää myös olohuoneen puolella.

Tv-taso, hyllyt ja rahi
puusepäntyö ja asennus, hinta 1464 ,-

Kankaat
Rahin verhoilukangas Giacomo, hinta 68 ,- / m
Sohvan verhoilukangas Caleido, hinta 44 ,- / m


Oy S.W. Lauritzon & Co Ab
Tehtaankatu 24, Helsinki
puh. (09) 2706 6880

Ompelutyöt
sohvan huppu 280 ,-
tyynyt 10 ,- / kpl
Kirsti Vengasaho puh. 010-534 6446

Valaisin
Moon-valaisin 37 ,-
Stockmann, Helsinki,puh. (09) 1211

Maalit
Maitokahvinruskea: Tikkurila Monicolor Nova S 109 B
maali himmeä Harmony

K-Rauta Espoon keskus, puh. (09) 348 381

(t.i.l.a. osa 7, 23.2.2003)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja