Tuusulan työpaikkasurmaajan mielentilatutkimus: Ei ymmärtänyt tekoaan – iski kollegaansa veitsellä ainakin 18 kertaa

Tuusulan työpaikkasurmaa käsiteltiin käräjillä – puolustusasianajaja MTV:n haastattelussa 4:21
Murhasta syytetyn miehen asianajaja kommentoi tapausta MTV Uutisille aiemmin oikeudenkäynnin yhteydessä. Katso haastattelu videolta.

Tuusulan työpaikkasurmaaja katsottiin mielentilatutkimuksessa syyntakeettomaksi. Tapauksen oikeudenkäynti jatkuu Itä-Uudenmaan käräjäoikeudessa.

39-vuotiasta miestä syytetään työkaverinsa murhasta. Henkirikos tapahtui Tuusulassa viime marraskuussa, erään yrityksen parkkipaikalla. Mies löi työtoveriaan veitsellä ainakin 18 kertaa. Syy on jäänyt epäselväksi.

Itä-Uudenmaan käräjäoikeus aloitti jutun käsittelyn alkuvuodesta. Mies määrättiin mielentilatutkimukseen helmikuussa annetulla välituomiolla. Samalla miehen katsottiin aiheuttaneen työtoverinsa kuoleman. Käräjäoikeus ei kuitenkaan vielä ottanut kantaa rikosnimikkeisiin.

Mielentilatutkimus on nyt valmistunut, ja THL:n tekemän selvityksen lopputulemana on, että mies oli tapahtumien aikaan syyntakeeton, eli ei ymmärtänyt tekojaan.

Käräjäoikeus ottaa myöhemmin kantaa siihen, mihin rikokseen mies on syyllistynyt.

Vaikka mies on myöntänyt henkirikoksen, hän on kiistänyt murha-nimikkeen. Puolustuksen mukaan kyse on taposta. Syyttäjä vaatii elinkautista murhasta.

Koska mies on katsottu syyntakeettomaksi, häntä ei tulla tuomitsemaan teosta rangaistukseen. Mies osallistuu käräjäoikeuden tämänpäiväiseen istuntoon Niuvanniemen sairaalasta etäyhteyksien välityksellä.

Juttua päivitetty kello 29.8.2022 kello 9.29: Juttua päivitetty kauttaaltaan. Mies todettiin mielentilatutkimuksessa syyntakeettomaksi. 

MTV käräjillä: Tuusulan marraskuista työpaikkasurmaa käsitellään tänään oikeudessa 9:22
MTV Uutiset oli paikalla aiemmin, kun asian käräjäkäsittely alkoi. Katso raportti yltä.

Lue myös:

    Uusimmat