Tuure Kilpeläinen palkittiin Iskelmä-Finlandialla

Tuure Kilpeläinen hyppäsi karavaanista kaihoisiin soolotunnelmiin 9:54
Tuure Kilpeläinen hyppäsi Kaihon karavaaneista soolotunnelmiin.

Muusikko ja laulaja-lauluntekijä Tuure Kilpeläinen on palkittu tämän vuoden Iskelmä-Finlandialla.

Tunnustus on kevyen musiikin eteen tehdystä työstä arvoltaan 10 000 euroa ja sen myöntää vuosittain Nokian kaupunki.

Palkinto myönnettiin nyt 21. kerran ja sen ojensivat voittajalle Iskelmä-Finlandia-raadin puheenjohtaja Aki Karjalainen ja Nokian kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Maria Asunta Tapsan Tahdit -tapahtuman avajaisissa Nokian Pirkkalaistorilla torstaina 3. elokuuta. Kilpeläisen valinnasta tiedotti Tapsantahtien tuottajat.

– Tuure Kilpeläinen on poikkeuksellisen monipuolinen taiteilija, joka on luonut uuden ajan ikivihreitä niin laulamalla Autiosaaresta Valon pisaroihin kuin säveltämällä ja sanoittamalla muille artisteille sellaisia lauluja kuten Hyvää puuta, Suljettu Sydän ja monia muita, perustelee valintaa puheenjohtaja Aki Karjalainen.

– Kun kappaleiden levyttäjinä ovat artistit Katri Helenasta ja Kari Tapiosta Vesa-Matti Loiriin ja Kuumaa-yhtyeeseen, se kertoo palkitun harvinaisen monipuolisesta merkityksestä kotimaiselle musiikille, Karjalainen jatkaa. 

Tiedotteen mukaan Kilpeläinen kertoo yllättyneensä valinnasta.

– En itse osaa tai halua kategorisoida musiikkiani mihinkään karsinaan ja olen ajatellut, että Iskelmä-Finlandia-palkinto myönnetään sellaisille kunnon iskusävelmien konkareille, jonkalaiseksi en osaa itseäni mieltää. Elämä osaa yllättää! Otan tunnustuksen siis hämmästyneenä ja kiitollisena vastaan.

Lue myös:

    Uusimmat