Tuunaa liian pitkäksi venähtänyt amaryllis – näin syntyy upea katseenvangitsija!

1:49

Amarylliksestä saa tuunaamalla upean katseenvangitsijan joulupöytään. 

Sipulista kasvatettava amaryllis, oikealta nimeltään ritarinkukka, kasvaa usein varreltaan liian pitkäksi niin, että kukka kaatuu.

– Joulupöytään voi ratkaista tämän ongelman sillä, että leikkaakin sen varren lyhyeksi ja tekee siitä leikkokukan ja sillä tavalla leikkokukka-asetelman, Viherpiha-lehden päätoimittaja Auli Honkanen kertoi Studio55.fi-lähetyksessä.

Leikatut amaryllikset asetellaan laakealle lautaselle.

Pari vinkkiä

Amaryllis saattaa aiheuttaa herkille oireita siitepölynsä takia, mutta ongelman voi kiertää poistamalla kukan keskellä olevat heteet.

– Kun kukka on vasta avautunut, siitepöly ei ole vielä kehittynyt sinne. Eli ne voi jopa itsekin silloin napsia pois, jos on herkkä.

–  Muutenkin ne (heteet) on hyvä poistaa, koska jos ne varisevat pöytäliinaan, se ei oikein lähde helposti pesussa pois, Honkanen vinkkasi.

– Minulla on nyt ihan tavallinen soppakulho, ei tarvitse olla mitään ihmeellisiä kukka-astioita. Ei tarvitse olla kuin muutama ritarinkukan oksa, ja saa todella näyttävän pöytäkoristeen. Eikä tarvitse ruokapöydässä katsella toisia kukkasen takaa, Honkanen nauroi.

Asetelman voi laajentaa myös hienoksi kukkajonoksi niin, että asettaa loput kukat yksittäisiin astioihin pöydälle.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja