Tutut konsolipelibrändit tekevät tuloaan älypuhelimiin – nämä uutuudet esiteltiin E3-messuilla

E3-messut keskittyvät edelleen pääosin konsoli- ja PC-peleihin, mutta älypuhelimille suunnatut julkaisut ovat nekin saamassa yhä enemmän jalansijaa vuosi vuodelta. Tänä vuonna on taas muutaman, konsolimaailmasta jo tutun pelibrändin vuoro tehdä debyyttinsä myös mobiilialustalla.

Elder Scrolls Blades

Elder Scrolls Blades on ensimmäisen persoonan näkökulmasta toimiva roolipeli, joka asettaa pelaajansa osaksi Blades-ryhmänä tunnettua poppoota, joka koostuu ”valtakunnan parhaista agenteista”. Tarina alkaa tilanteesta, jossa pelaaja palaa kotiinsa vain löytääkseen sen tuhottuna maan tasalle. Tarkoituksena on löytää syyllinen tapahtuneeseen.

Peli sisältää lukuisia karttoja ja tarjoaa tekijänsä mukaan konsolitason grafiikkaa ja useita tapoja pelata virtuaalisesta analogiohjaimesta kosketuskontrolleihin. Kamppailumekaniikka on täysin uudistettu, minkä lisäksi Blades sisältää kylänrakennus-pelitilan, jossa päästään muun muassa rakentamaan uutta kotipaikkaa tuhoutuneen tilalle.

Elder Scrolls Blades julkaistaan syksyllä Androidille ja iOS:lle mutta myös konsoli-, PC-, ja VR-muunnelmat ovat tekijä Bethesdan mukaan työn alla.

Command & Conquer: Rivals

Command & Conquer: Rivals on tuorein lisäys suosittuun strategiapelien sarjaan. Se asettaa kaksi pelaajaa vastakkain asetelman ollessa selvä: tuhoa vastustajasi tukikohta. Tämä onnistuu monin keinoin, joukkojen lähettämisestä erinäisiin aseisiin. Kenties nopein tie on kuitenkin saada haltuunsa kartan keskelle sijoitettu valtava ohjus, joka tekee vihulaisista selvän jo kahdella osumalla.

Rivalsissa on kyse pelistä, joka on ilmainen pelata, joten sen voitaneen olettaa sisältävän lukuisia pelinsisäisiä ostoja. Tarkemmat julkaisutiedot ilmoitetaan myöhemmin.

Gears Pop!

Suosittuun Gears of War -sarjaan pohjautuva Gears Pop! sisältää monia pääsarjasta tuttuja hahmoja, mutta Funko Pop! -lelufiguureiksi muunnettuna. Pelistä ei vielä tiedetä paljoakaan, mutta lyhyen trailerin perusteella luvassa on ainakin jokseenkin Gears of Warin kaltaista toimintaa, mutta enemmän myös lapsille soveltuvassa, rennommassa paketissa.

Kehittäjä Microsoftin mukaan Gears Pop! on tulossa sekä Androidille että iOS:lle vuoden 2019 aikana.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja