Mainos

Tutkimus: Jenkit FBI:n puolella Apple-kiistassa

Yhdysvalloissa käydään paraikaa oikeustaistelua Applen ja FBI:n välillä. FBI vaatii Applea kehittämään sovelluksen, jolla voitaisiin tarvittaessa purkaa iPhone-puhelimien suojaus ja päästä käyttäjän tietoihin. Apple ei ole tähän suostunut.

Oikeustaistelun taustalla on viime joulukuussa San Bernardinossa sattunut terroritekona epäilty joukkoampuminen, jossa kuoli 14 ihmistä. Apple liittyy tapaukseen siten, että yhden ampujista puhelin oli iPhone, jonka suojauksen FBI haluaa nyt murrettavan tutkinnan etenemisen vuoksi.

Apple pitää pyyntöä vaarallisena: kokonaan uuden sovelluksen kehittäminen johtaisi yhtiön mukaan merkittävään turva-aukkoon kaikkien iPhone-käyttäjien yksityisyydessä.

Yhdysvaltalaisen Pew-tutkimuslaitoksen tuore julkaisu kertoo, että yli puolet amerikkalaisista haluaa Applen suostuvan FBI:n pyyntöön. Vastavuoroisesti 38 prosenttia vastaajista oli Applen puolella.

Seuraavana askeleena Applen tulisi toimittaa oikeuteen virallinen vastine oikeuden päätökseen. FBI:n johtaja James Comey kertoi sunnuntaina, että terroriammuskelun uhrit aikovat laatia virallisen lausunnon FBI:n tukemiseksi.

 

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.