Tutkimus: Yhdeksän kymmenestä suomalaisesta pitää nimestään

Coca-Cola selvitti, miten eurooppalaiset suhtautuvat omiin nimiinsä. Tutkimuksen mukaan suomalaiset pitävät nimestään, ilahtuvat nähdessään sitä käytettävän erilaisissa yhteyksissä ja käyttävät lempinimiä useammin kuin muut eurooppalaiset.

Tutkimuksen mukaan yhdeksän kymmenestä suomalaisesta pitää nimestään ja neljä viidestä pitää nimeään tärkeänä. Suvun nimihistorialla oli tutkituista maista yksi pienimpiä vaikutuksia suomalaisten nimiin. Jopa 67 prosenttia suomalaisista nimistä valitaan ilman mitään tiettyä lähdettä tai perinnettä.

Myös lempinimiä käytetään Suomessa useammin kuin muualla Euroopassa. Tutkijat arvelivat tämän johtuvan suomalaisten laajasta nimipohjasta. Neljäsosa suomalaisista sanoo, että heidän nimellään on ollut vaikutusta heidän elämäänsä, ja näistä 80 prosenttia kertoo vaikutuksen olleen positiivinen. Neljä viidestä suomalaisesta on sitä mieltä, että nimi kuvastaa heidän persoonallisuuttaan hyvin. Kuitenkin lähes viidennes olisi valmis muuttamaan etunimensä – yleisemmin kuin muualla Euroopassa (8 %).

Lasten nimeämistavoissa eroja

Suomi erottui tutkimuksessa selvästi muista maista lapsen nimeämisessä: suomalaisista 47 prosenttia antaa lapselle nimen vasta syntymän jälkeen ja 26 prosenttia odottaa useita viikkoja syntymän jälkeen nimen antoa. Muualla Euroopassa tämä on harvinaista (27% vastanneista).

Lue myös:

    Uusimmat