Tutkimus: Ruoka vaikuttaa raskaaksi tulemisen nopeuteen – suosi ja vältä näitä

8:21

Hedelmiä paljon syövät naiset näyttäisivät tulevan raskaaksi jonkin verran muita nopeammin. Paljon pikaruokaa nauttivilla hedelmöittyminen saattaa puolestaan kestää pitempään.

Yllä olevalla videolla kerrotaan, että lapsettomuushoitoja ja työtä voi olla vaikea yhdistää.

Tiedot perustuvat Human Reproduction -lehdessä julkaistuun tutkimukseen. Sen perusteella hedelmiä päivittäin nauttivat tulevat raskaaksi keskimäärin nopeammin kuin naiset, jotka eivät syö hedelmiä juuri lainkaan. Hedelmiä tuskin lainkaan nauttivista lisäksi selvästi useammalla kestää raskaaksi tulemisessa yli vuoden.

Vastaavanlainen yhteys havaittiin tarkastellessa hampurilaisten ja muun pikaruoan syömistä. Roskaruokaa ainakin neljä kertaa viikossa syövistä 40 prosenttia useammalla kesti yli vuoden tulla raskaaksi. Vertailukohtana olivat naiset, jotka söivät roskaruokaa vain muutaman kerran kuussa.

Tulokset viittaavat ruokavalion voivan vaikuttaa siihen, miten nopeasti nainen tulee raskaaksi, mutta ruoan lisäksi monet muutkin seikat ovat voineet vaikuttaa tuloksiin. On myös todennäköistä, että hedelmiä päivittäin nauttivat ja roskaruokaa välttelevät viettävät muutenkin terveellistä elämää.

Tutkimukseen osallistui 5 600 ensimmäistä kertaa raskaaksi tullutta naista. Naiset arvioivat itse omaa ruokavaliotaan.

Copyright Duodecim 2017. Kaikki oikeudet pidätetään. Materiaalin uudelleen julkaisu ja edelleen levittäminen on kielletty ilman kirjallista lupaa.​​​​​​​

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja