Tutkimus: Paranna elämänlaatuasi juomalla tätä alkoholijuomaa

Tutkimuksen mukaan kohtuullisesti viiniä päivittäin juovilla on parempi sorminäppäryys, kyky ilmaista tunteita sekä parempi liikuntakyky myös vanhemmalla iällä.

Tutkijat kertovat, että pari lasillista viiniä päivittäin juovilla on parempi elämänlaatu etenkin vanhemmalla iällä. Tutkijat saivat selville, että päivittäin viiniä kuluttavat olivat myös toimintakykyisempiä kuin henkilöt, jotka pidättäytyivät viinin juonnista kokonaan.

Yhdysvaltalaisen Boston University School of Medicinen tutkimusryhmäläiset seurasivat seurantajakson aikana noin 5500 50-vuotiasta ihmistä. Useimmat tutkimukseen osallistuneet nauttivat alkoholia hyvin samanlaisella kaavalla, eli säännöllisesti mutta kohtalaisia määriä.

Kohtuullisesti viiniä kuluttavien keskuudessa saatiin selville, että henkilöt jotka joivat noin 14 viiniannosta viikon aikana pärjäsivät paremmin kaikilla toimintakykyä mittaavilla osa-alueilla. Suositeltu päiväannos viiniä on naisilla maksimissaan kolme lasia ja miehillä neljä. Tutkijat eivät kuitenkaan täysin osanneet selvittää, mistä viinin juonnin terveysvaikutukset johtuivat.

Tutkimukseen osallistuneet keski-ikäiset joivat viiniä melko useita kertoja viikossa tutkimuksen aikana. Tutkijat arvelivat, että keski-ikäisten keskuudessa kiihtynyt viininjuonti saattaa olla sosiaalisten suhteiden vähenemisen syynä.

(MTV3)

Lähde: Daily Mail

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja