Tutkimus paljastaa yllätyksen: Tällaisia ruokia himoitaan eniten!

Sokerilla ja hiilihydraateilla on paha maine eniten himoa herättävien ruokien keskuudessa. Tuore tutkimus osoittaa, että eniten himoitaan kuitenkin jotain ihan muuta.

Appetite-lehti julkaisi tutkimuksen, jossa Michiganin ja Iowan yliopistojen tutkijat selvittivät, mitä ruokia ylipainoiset naiset himoavat eniten. Tutkimukseen osallistui 105 ylipainoista naista. Heille näytettiin kuvia 180:sta erilaisesta ruoasta, joissa oli erilainen määrä sokeria, rasvaa ja prosessoituja ainesosia. Naiset arvioivat kuvia katsellessaan, kuinka paljon heidän teki mieli syödä kuvassa näkyvä ruoka-annos.

Yllättävää kyllä, tutkijat havaitsivat, että naiset himoitsivat huomattavasti enemmän rasvaisia ruokia kuin sokeripitoisia. Mitä enemmän annos sisälsi sokeria, sitä vähemmän naiset himoitsivat sitä. Prosessoitu ruoka ei herättänyt sen enempää himoja kuin muutkaan annokset.

Aiemmissa tutkimuksissa on esitetty, että hiilihydraattipitoiset ruoat, kuten pasta ja leivokset, aiheuttavat eniten halua syödä ylimääräistä. Tässä tutkimuksessa tutkijat kuitenkin totesivat, että rasvapitoisuudella voi olla isoin merkitys ruoan haluttavuuteen.

Kokeile näitä rasvapitoisia, mutta terveellisiä ruokalajeja:


(MTV LIFESTYLE)

Lue myös:

    Uusimmat