Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Tätä arkiruokaa Hanna Partanen suosittelee: "Järkyttävän suuri määrä kuitua"

10:43Päivän kuidut kasaan – tältä lautasten tulisi näyttääMiltä päivän ruoka-annokset voisivat näyttää, jotta kuidun saantisuositus tulee täyteen? Katso Hanna Partasen koko haastattelu videolta!
Julkaistu 36 minuuttia sitten

Hannakaisa Taskinen

hannakaisa.taskinen@mtv.fi

Toimittajan kuva

Sanna Ketola

sanna.ketola@mtv.fi

Arkinen hernekeitto auttaa täyttämään ison osan päivän kuitusuosituksesta.

Ravitsemusterapeutti Hanna Partanen esitteli Huomenta Suomen lähetyksessä ruoka-annokset, joilla päivän kuitusuositus on mahdollista saada täyteen. 

Esimerkkilounaaksi Partanen nostaa hernekeiton.

– Tämä oli minullekin yllätys, kun vähän laskeskelin näitä [kuitumääriä] etukäteen, niin hernekeitossahan on järkyttävän suuri määrä kuitua.

Lue myös: Hernekeittoa syödään torstaisin ja laskiaisena – tiedätkö syyn?

Keittoannoksen koosta riippuen hernekeittolautasellisessa voi olla jopa 10–15 grammaa kuitua.

– Se on tosi, tosi paljon.

Perinteisessä hernekeitossa on jopa tuplasti enemmän kuitua kuin vaikkapa tomaattisessa linssikeitossa, Partanen huomauttaa.

Suositus olisi, että naiset saisivat ruokavaliostaan vähintään 25 grammaa kuitua päivässä ja miehet 35 grammaa, mutta monella luvut ovat huomattavasti heikompia.

Partanen muistuttaa myös, että viime vuonna julkaistuissa uusissa ravitsemussuosituksissa palkokasvien määrää lisättiin, joten hernekeitto on siihenkin nähden oiva valinta. Palkokasveja pitäisi syödä 50–100 grammaa päivässä.

Nappaa resepti: Hernekeitto

Mikä luku pastapaketin kyljestä kannattaa opetella? Entä mitä Partanen suosittelee aamupalaksi, välipalaksi ja päivälliseksi ja iltapalaksi? Katso koko haastattelu yllä olevalta videolta!

Lisää aiheesta:

Ainakin yksi seikka pastapaketin kyljestä kannattaa tarkistaaJo kolmannes päivän kuidun tarpeesta! Tällaista aamupalaa Hanna Partanen suositteleeSyötkö salaattia, kurkkua ja tomaattia? Hanna Partaselta varoitus terveysmokastaKasviksia 500 ja 800 grammaa – tältä näyttää oikeasti suositusten mukainen määräSuositun ruokakilpailun voittanut Terhi toivoisi suomalaisten ottavan yhden ainesosan omakseen: "Oikeasti superruokaa"Syötkö salaattia, tomaattia ja kurkkua? Hanna Partanen varoittaa ravitsemusmokasta
RuokaRavitsemusHuomenta SuomiArkiruokaKeitotMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Ruoka
  • 06:07
    Google

    Ruokareseptihaut, jotka trendasivat vuonna 2025 – haitko sinäkin?

  • Eilen16:45
    Ravitsemus

    Ainakin yksi seikka pastapaketin kyljestä kannattaa tarkistaa

  • ti18:04
    Liha

    Tuore raportti paljastaa yllättäviä eroja pohjoismaalaisten ruokavalioissa

  • ti16:42
    Jouluruoka

    Parhaat piparkakkutalovinkit: Jouluttaja Riikka neuvoo, kuinka helposti teet "vihreää sammalta"

  • ti06:51
    Jouluruoka

    Vappu Pimiä hankkii aina yhden valmisruoan joulupöytäänsä: "Niin hyvä, ettei ole mitään järkeä"