Tutkimus: Naiset nauttivat nalkuttaessaan miehelle kotitöistä

Englantilaisen kauppaketju Sainsburyn teetättämän tuoreen tutkimuksen mukaan jopa neljä miljoonaa brittinaista käyttää viikoittain kolme tuntia puolisoidensa siivousjälkien uudelleen siivoamiseen.

Tutkimuksen mukaan tämä selittyy sillä että naisten mielestä miehet eivät ole saaneet siivotessaan aikaiseksi tarpeeksi puhdasta jälkeä. Daily Mail -lehti kertoo jutussaan naisten suosituimpia nalkutuksen aiheita olevan imurointi, pyykinpesu sekä astioiden tiskaus. Myös sohvatyynyjen uudelleen asetteleminen, vuoteen petaus ja keittiön työtasojen pyyhkiminen olivat naisten mukaan kotiaskareita, joista miehet eivät suoriutuneet tarpeeksi tyydyttävästi.

Kaksi kolmasosaa haastatelluista naisista tunnustaa myös saavansa nautintoa huomautellessaan miehelle huonosta siivousjäljestä ja saadessaan miehen myöntämään, että hän on siivonnut huonosti

Eniten puutteita ja nalkutuksen aihetta naiset löysivät miesten pyykinpesutaidoista. Tutkimusten haastattelemien naisten mukaan miehet muun muassa ripustavat pyykkejä liian lähekkäin kuivaustelineeseen, jolloin pyykkien kuivuminen kestää kauemmin. Naisten mukaan miehet unohtavat usein myös erotella vaaleat ja tummat pyykit toisistaan, ja jättävät vaatteet liian usein viikkaamatta asetellessaan ne kuivina kaappiin.

Tutkimuksen mukaan enemmistö naisista kuitenkin myöntää, että miehet yrittävät kotitöissä parhaansa. Naisten valituksesta huolimatta tutkimuksen mukaan yli 20 prosenttia miehistä ei kuitenkaan tiedä suoriutuvansa kotitöistä naisen mielestä huonosti.

Asiasta ensimmäisenä Suomessa kertoi Ilta-Sanomat

Lähde: Daily Mail

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja