Tutkimus: Lapsettomuuden valitseva nainen on varakas, eikä stressaa

Tuore tutkimus paljastaa, että naiset, jotka ovat päättäneet, etteivät halua lapsia, ovat varakkaita ja stressittömiä.

Lokakuun 2012 The Journal Of Marriage and Family -tiedejulkaisussa esitelty uusi tutkimus todistaa, että naiset, jotka valitsevat lapsettomuuden, eivät koe paineita valinnastaan. Näitä naisia ei huoleta nautinnonhakuinen elämä viikonloppuisin viiniä nauttien ja itseensä tuhlaten. Tutkimuksen mukaan lapsettomat naiset ovat myös varakkaampia.

Nebraska–Lincolnin yliopistossa suoritetun tutkimuksen Julia McQuillan selittää, että vaikka äitiys ainakin Yhdysvalloissa liittyy aikuiseen naiseuteen, ei sikäläisillä naisilla ole ollut ongelmia päättää, etteivät he haluakaan lasta elämäänsä. Tutkimus todistaa myös sen, että naiset, jotka olivat vasten tahtoaan lapsettomia ja kärsivät esimerkiksi fyysisistä lapsettomuuteen johtavista ongelmista, olivat huomattavasti stressaantuneempia tilastaan.

– Äitiys liitetään niin paljolti naisen aikuisuuteen, että moni nainen ajattelee, että hänen on pakko saada lapsia. Tämän lisäksi olemme kuitenkin todistaneet, että on olemassa myös naisia, jotka eivät halua äideiksi, mutta eivät stressaa asiasta, vaikka saattaisivatkin kokea painostusta perheeltään tai ystäviltään, McQuillan kertoo.

Tutkimukseen haastateltiin 1200 amerikkalaista lapsetonta naista heidän syistään pysyä lapsettomina. Suurimpia syitä lapsettomuuteen olivat haastatteluiden perusteella se, että lapsia ei yksinkertaisesti haluttu, omasta taloudellisesta tilanteesta oltiin huolissaan, haluttiin panostaa omiin opintoihin tai uraan – tai sopivaa kumppania ei ollut löytynyt.


AVA

Kuva: Shutterstock

Lähteet: Jezebel, LiveScience

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja