Tutkijat selvittivät parhaan keinon päästä eroon vatsamakkaroista – sisältyykö sinun treeniisi?

Tutkijat ovat selvittäneet tehokkaimman tavan päästä eroon vyötärölihavuudesta. 

Vatsan ympärille kertyvä sisäelinrasva kasvattaa vyötärön ympärysmittaa, mutta suurempi huoli voi olla sisäelinrasvan terveydellinen vaikutus. Viskeraalinen rasva ympäröi tärkeitä sisäelimiä ja vatsaonteloon kertyvä rasva vapauttaa verenkiertoon haitallisia rasvahappoja altistaen jopa rasvamaksalle.

Painonpudotus on haastavaa ja ehdottomasti hikistä hommaa. Tuloksia ei saa aikaan aivan vaivattomasti, se on selvää.

Projektia voi silti helpottaa. Kaikki liikunta ei ole samanarvoista. Toiset treenimuodot ovat nimittäin tehokkaampia kuin toiset. Tutkimukset ovat nyt selvittäneet, mikä on oikea tapa treenata silloin, kun tavoitteissa on saada vatsalihakset esiin vatsamakkaroiden alta.

Voimakas intervallitreeni tuottaa parhaat tulokset

Journal of Sports Medicine and Physical Fitness julkaisi tutkimuksen, jonka avulla selvitettiin parasta treenimuotoa päästä eroon vyötärölihavuudesta.

Osallistujat tekivät neljä treeniä viikossa vaihdellen eri treenimuotoja ja paljastui, että korkean intensiteetin intervalliharjoittelu tuottaa parhaan tuloksen. HIIT-treeni pudotti enemmän kiloja ja useamman sentin vyötäröltä kuin tavallinen cardio-treeni tai voimaharjoittelu. Intervalliharjoittelu paransi myös sydämen ja hengityselinten kuntoa.

Tutkijat selittävät lyhyen ja voimakkaan HIIT-treenin laittavan kropan koville, joten tuloksetkin ovat sen mukaisia.

***


Lue myös:

    Uusimmat