Millaista on seksi parhaimmillaan? "Liikennevalosääntö" ja muut naisten kuumat paljastukset: "Tiedän harrastaneeni hyvää seksiä, kun..."

Mikä tekee ihmisestä hyvän rakastajan? 0:48
Katso myös: Mikä tekee ihmisestä hyvän rakastajan?

Hyvä seksi tarkoittaa jokaiselle eri asiaa, mutta joitain yhteisiä piirteitäkin voi löytää.

Millaista on hyvä seksi? Sama resepti ei toimi kaikille, sillä jokaisella on omat mieltymyksensä.

– Seksiin liittyvät intiimeimmät, henkilökohtaisimmat ajatuksemme ja tunteemme, toteaa seksiterapeutti Marianne Brandon  Women's Health -sivuston haastattelussa.

Vaikka olisit ollut pitkäänkin yhdessä kumppanisi kanssa, yksikään seksuaalinen kokemus ei ole koskaan ihan samanlainen. Hyvää seksi on silloin, kun se on sellaista, joka tekee hyvää sinulle ja kumppanillesi juuri sillä hetkellä. Joitain hyvän seksin ominaisuuksia voi toki luetella: rehellinen kommunikaatio, kunnioitus ja hauskanpito. Lisäksi Women's Health -sivuston haastattelemat naiset kertoivat, mikä tekee seksistä hyvää juuri heidän mielestään. Tässä joitain naisten vastauksista!

Parisuhdeseksi parempaa

Hillary R. liputtaa parisuhdeseksin puolesta.

– On olemassa sellainen käsitys, että avioliitto tai pitkä parisuhde on yhtä kuin tylsä vaniljaseksi, mutta se ei ole ollut minun kokemukseni. Yleisesti ottaen seksi pitkissä parisuhteissani on ollut paljon parempaa kuin lyhyissä seksisuhteissa, treffeillä ja niin edelleen. 

Hillaryn mukaan seksi on nyt avioliitossa parempaa kuin ikinä. Syvä yhteys ja rakkaus toiseen sekä turvallisuuden tunne ja rehellisyys tekevät seksistä hänen mielestään mahtavaa.

Vanhemmat miehet kiinnostavat

– Minulle hyvä seksi tarkoittaa sitä, että on samalla aaltopituudella toisen kanssa. Olen aina ollut viehättynyt vanhemmista miehistä ja minulla on parempaa seksiä heidän kanssaan. Olen ollut onnekas tavattuani miehiä, jotka tietävät, mitä tekevät, eivät kiirehdi ja oikeasti arvostavat naisen vartaloa. En voi vastustaa helliä suudelmia sekoitettuna rajuuteen ja aistillisuuteen. Katsekontakti, kevyet kosketukset ja tilanteen haltuun ottaminen ovat minulle olennaisia asioita hyvässä seksissä, kertoo Rochelle W.

Kun orgasmi on parempi kuin itse saavutettu kliimaksi

– Tiedän harrastaneeni hyvää seksiä, kun minulla ei jälkeenpäin ole energiaa liikkua. Se tarkoittaa, että olen saanut paremman orgasmin kuin jonka olisin onnistunut saamaan itsekseni. Siinä pitäisi olla vähän esileikkiä ja hieman kiusoitteluun käytettyä aikaa ja toisen vartalon tutkimusta sen sijaan, että suunnattaisiin vain kohti kunnaria, toteaa Emily B.

Emily kertoo, että haluaa myös kumppaninsa olevan tyytyväinen kokemukseen. Fyysisyyden lisäksi nainen peräänkuuluttaa myös henkistä yhteyttä.

Hymy kertoo kaiken

– Hyvää seksi on silloin, kun en ajattele mitään muuta kuin sitä, mitä minulle tapahtuu. Jos katson hänen silmiinsä ja hymyilen kuin Beyoncé Rocket-musiikkivideon lopussa, on se minulle hyvää seksiä, muotoilee Emily C.

Hyvän seksin määritelmä uusiksi

Sara L. kertoo, että hänen on vaikeampi saada orgasmia, koska hän syö masennuslääkkeitä. Tämän takia hän on joutunut ajattelemaan hyvän seksin määritelmää uudelleen. Nykyään hänelle riittää yksinkertaisesti hetkessä oleminen ja fyysisistä tuntemuksista nauttiminen.

– Onneksi olen parisuhteessa sellaisen kumppanin kanssa, joka on kärsivällinen ja halukas kokeilemaan, sillä se pitää seksin hauskana turhauttavan sijaan.

Itsevarmuutta

Estelle K. liputtaa itsevarmuuden puolesta.

– Hyvä seksi on sitä, että tuntee olonsa itsevarmaksi. Kun tuntee olonsa upeaksi, seksikkääksi ja itsevarmaksi, se muuttaa koko mielentilan. Seksi on niin paljon enemmän kuin fyysinen akti – se on kiihottumista joka tasolla. Ja ihan vain tiedoksi, minä harrastan mahtavaa seksiä!

Kun kaikki tapahtuu luonnollisesti

– Ihmisenä, joka on ollut naimisissa yli seitsemän vuotta, minusta seksi on oikeasti hyvää silloin, kun se tapahtuu luonnollisesti, eikä kummankaan tarvitse pyytää tai pakottaa sitä. Se voi kuulostaa itsestään selvältä, mutta sitä ei tapahdu enää niin paljon avioliitossa, kertoo Chelsey B.

Liikennevalotaktiikka

Liz B. kertoo, että hän ja hänen aviomiehensä harrastavat parasta seksiä silloin, kun toinen ei oikeastaan ole sillä tuulella – vielä. Liz kertoo, että pariskunta on kehitellyt "liikennevalosäännön". Jos toista haluttaa, mutta hän ei ole varma kumppanin haluista, hän voi kysyä tältä, minkä värinen hän on sillä hetkellä. Punainen tarkoittaa, ettei seksiä ole luvassa missään nimessä. Vihreä tarkoittaa, että kumppani haluaa myös seksiä, ja keltainen sitä, ettei kumppani oikeastaan ole sillä tuulella, mutta on valmis kokeilemaan, josko mieli muuttuisi.

– Jotkut parhaista seksikerroistamme ovat olleet niitä, kun toinen meistä on ollut "keltainen". Miksi? Silloin esileikkiin ja suuseksiin kiinnitetään niin paljon huomiota, ja siinä on jotain todella kuumaa, kun katsoo, kuinka kumppani yrittää tehdä vaikutuksen, nauttien samalla kaikesta, mitä hän yrittää.

Artikkeli on uusinta maaliskuulta 2020.

Lue kaikki aiheesta seksi ja parisuhde!

Lue myös:

    Uusimmat