Tutkitusti tehokas seksiasento auttaa naisen orgasmiin – ja parantaa miehen kestävyyttä: "Tiedät, että se toimii, kun..."

Voiko tietty seksiasento auttaa saavuttamaan orgasmin? 3:17
Voiko tietty seksiasento todella auttaa orgasmin saavuttamisessa?

Seksiterapeutit paljastavat kikan, joka tekee suosikkiseksiasennosta entistä toimivamman.

Lähetyssaarnaaja-asennosta voi olla montaa mieltä: miesten mieleen asento ei aina välttämättä ole, mutta toisaalta useimmat naiset tykkäävät – jopa aikuisviihdetähti Asa Akira hehkuttaa asennon olevan suosikkinsa.

Seksiterapeutit kuitenkin vinkkaavat Huffington Post -sivustolla, että pienellä muutoksella lähetyssaarnaajasta voi kikkailla "ihan kivasta" paljon, paljon paremman.

Kokeile CAT-tekniikkaa!

Muunnellussa versiossa, CAT-asennossa (coital alignment technique), mies nostaa itseään hieman ylemmäs ja eteenpäin niin, että hänen rintakehänsä on noin naisen olkapäiden tasolla.

Tarkoituksena on, että mies stimuloisi liikkuessaan lantiollaan jatkuvasti naisen klitorista.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä. 

"Tiedät, että se toimii, kun..."

Seksologi Sadie Allison vinkkaa, että parin kannattaa mennä aluksi normaaliin lähetyssaarnaaja-asentoon ja laittaa naisen lantion alle pieni tyyny. Allison vinkkaa myös, että miehen kannattaa perustyöntöjen lisäksi tehdä lantiollaan pientä, ympyränmuotoista liikettä.

– Tiedät, että se toimii, kun tunnet hänen pitävän sinusta lujempaa kiinni ja vetävän sinua lähemmäs jaloillaan.

Tekniikasta löytyy etua myös miehille.

– Lisähyöty on se, että se saattaa auttaa miehiä kestämään kauemmin, sillä he eivät koe samaa, voimakasta kiihotusta, mitä nopeista, syvistä työnnöistä, toteaa seksiterapeutti Lori Buckley. 

Hyöty havaittu tutkimuksessa

Pienellä kikkailulla lähetyssaarnaajasta saa siis entistä nautinnollisemman asennon.

CATin esitteli ensimmäisen kerran vuonna 1988 seksitutkija Edward Eichel, joka hehkutti sen auttavan naisia saamaan orgasmin lähetyssaarnaajassa, kertoo Psychology Today.

Tutkimustieto on vahvistanut Eichelin näkemyksen. Eräässä vuonna 2008 Journal of Sex and Marital Therapy -julkaisussa esitellyssä tutkimuksessa naiset, jotka kokeilivat CAT-tekniikkaa, kasvattivat orgasmien määräänsä 56 prosentilla.

Tekniikkaa kannattaakin todella kokeilla, jos orgasmin saaminen yhdynnässä tuottaa päänvaivaa – ja niin se useimmille naisille tuottaakin. Suurin osa naisista nimittäin todella tarvitsee klitoriksen stimulaatiota matkatakseen hekuman huipulle. 

– Karkeasti arvioiden kaksi kolmasosaa naisista ei saa orgasmia yksin yhdynnästä, toteaa psykologi ja seksiterapeutti Megan Fleming Huffington Postille.

Fleming kehuukin CAT-tekniikkaa, sillä siinä klitorikselle tarjotaan suoraa painetta ja stimulaatiota. 

Lue uusimmat lifestyle-artikkelit.

Artikkeli on uusinta viime vuosilta.

Lue myös:

    Uusimmat