Seksiasiantuntija paljastaa "reseptin nautinnolliseen seksiin" – mies, toimi näin!

Millaista on hyvä suuseksi, ja voiko"69"koskaan toimia? 2:51
Katso myös: Millaista on hyvä suuseksi? Voiko "69" koskaan toimia?

Naisen hetkellisen tai pysyvänkin haluttomuuden taustalla voi olla useita syitä, mutta seksiasiantuntija neuvoo miehille kikan, jonka avulla on mahdollista saada elämänsä parasta seksiä.

Australialainen Nadia Bokody on tullut tunnetuksi rohkeista seksiä käsittelevistä kirjoituksistaan ja ulostuloistaan. Nadia on esimerkiksi jyrähtänyt avioliiton olevan luonnotonta, kertonut kannustavansa poikaystäväänsä katsomaan pornoa sekä kokeillut rohkeasti "nakurintsikkatrendiä". Nainen on myös selittänyt, miksi "useimmat miehet ovat surkeita sängyssä" ja opastanut miehiä naisen kiihottamiseen. Nadia on avautunut myös siitä, miksei suurikokoinen penis välttämättä olekaan hyvä asia ja siitä, miksei nainen halua suuseksiä kanssasi.

Hiljattain Nadia kirjoitti australialaisen News.com.au-sivuston kolumnissaan siitä, mikseivät naiset välttämättä nauti seksistä tai halua harrastaa sitä – ja mitä heterosuhteissa seksiä halajava mies voi asialle tehdä.

"Suurin osa naisista ei nauti seksistä"

Nadia on usein kolumneissaan kertonut saavansa paljon palautetta kirjoituksistaan. Palautteissa tuntuu toistuvan sama teema.

– Jos tuntemattomien sähköpostit intiimeine yksityiskohtineen heidän rakkauselämistään on opettanut minulle mitään, niin sen, että suurin osa naisista ei nauti seksistä, Nadia kertoo.

Naisena Nadia ei ole järin yllättynyt, mutta yksi asia on hänen mielestään erikoista.

– Silmiinpistävää on se, kuinka eri tavalla miehet käsittävät naisten kokemukset seksistä.

Nadia huomauttaa, että vilkaisu hänen minkä tahansa naisen nautinnosta kirjoittamansa kolumnin kommentteihin viittaa siihen, että suurin osa miehistä pitää itseään suorastaan esimerkillisinä rakastajina. Miesten mielikuva on niin vahva, että se vaikuttaa vahvasti heidän näkemyksiinsä.

– "Tämä nainen on selvästi harrastanut seksiä väärien tyyppien kanssa. Minä en ole koskaan saanut valituksia" on yksi yleisimmistä vastauksista, joita saan miehiltä, kun puhun orgasmikuilusta.

Termillä orgasm gap eli "orgasmikuilu" viitataan ilmiöön, jossa orgasmit jakautuvat hyvinkin epätasaisesti heteromiesten ja -naisten kesken. Eräässä tutkimuksessa havaittiin, että siinä missä 95 prosenttia heteromiehistä sai orgasmin liki jokaisella seksikerralla, vain 65 prosenttia heteronaisista voi sanoa samaa. Yhdynnässä orgasmin sai tutkimuksen mukaan vain 35 prosenttia heteronaisista.

Masturboidessa suurin osa naisista saa orgasmin nopeammin kuin yhdynnässä. Esimerkiksi vuonna 2018 The Journal of Sexual Medicine -julkaisussa esitellyn tutkimukseen mukaan naisella kestää keskimäärin14 minuuttia saavuttaa orgasmi kumppanin kanssa harrastetun seksin aikana. Se on yli kolme kertaa pidempi aika kuin masturboidessa. 

"Varustamme heidät niin vähällä tiedolla..."

– Varustamme heidät niin vähällä tiedolla siitä, kuinka naisten kehot toimivat, että on ihme, että kukaan meistä saa nautinnollista seksiä.

Tytöt taas kasvatetaan Nadian mukaan hiljenemään seksuaalisuudestaan.

Näkemykset seksistä eivät kohtaa

Mutta mikä siis on ennen kaikkea pielessä? Nadia huomauttaa, että olisi tärkeää, että seksin osapuolet olisivat yhtä mieltä siitä, millaista seksin tulisi olla. Seksiasiantuntija kertoo esimerkkinä Utahin yliopiston kyselystä, jonka mukaan vain 24 prosenttia ihmisistä piti suuseksiä "oikeana seksinä". Toisen kyselyn mukaan alle 40 prosenttia ihmisistä pitää sormilla tapahtuvaa stimulaatiota merkittävänä osana seksiä.

Nadia muistuttaa, että kun naiset saavat intohimoista suutelua, sormin tapahtuvaa stimulaatiota sekä suuseksiä, on kliimaksin saavuttaminen huomattavasti todennäköisempää kuin ilman. Silti naiset valittavat usein esileikin puutetta. Elokuvissakin hypätään usein suoraan pikaisesta suutelusta sänkykohtaukseen.

– Viesti on pohjimmiltaan: suutele naista ja hänen vaatteensa putoavat.

Todellisuus on kuitenkin hieman monimutkaisempi. Nadia muistuttaa, että siinä missä miehet kokevat kiihottumista spontaanisti stimulaation kanssa tai ilman, naisilla halu tapahtuu reagoivasti ja riippuu tilanteesta. Nainen kertoo seksikouluttaja Emily Nagoskin  Come As You Are -kirjasta, jossa todetaan, että jopa 85 prosenttia naisista ei koskaan koe spontaania halua. 

– Toisin sanoen, kun naiset valittavat, että "en tiedä, mikä minussa on vialla, en koskaan tunne halua seksiin", he tarkoittavat oikeasti, etteivät koskaan tunne spontaania kiihottumista.

"Resepti nautinnolliseen seksiin"

Mitä asialle sitten voi tehdä?

– Jos naisella on ollut stressaava päivä lasten perässä juosten, ja hän on katkera siitä, ettei kumppani ole vienyt roskia ulos, hän ei todennäköisesti kiihotu tai saa orgasmia. Hyvät uutiset ovat, että päinvastainen on myös totta. Jos hän on rentoutunut, koska hänen kumppaninsa tekee oman osuutensa pyytämättä, ja hän tuntee olonsa seksikkääksi, koska on tälläytynyt treffeille, hän on merkittävästi todennäköisemmin seksuaalisesti vastaanottavainen.

Orgasmin todennäköisyys kasvaa aina vain, jos kumppani ei kiirehdi ja syöksy suoraan yhdyntään. Nadia vinkkaa, että jos vaatteiden riisumista viivytellään ja mukaan mahtuu minuutteja kestävä intohimoinen suutelutuokio, todennäköisyydet kasvavat edelleen.

– Lisää mukaan suuseksi ja sormin tehtävä stimulaatio, joka tunnustaa klitoriksen merkityksen, ja sinulla on resepti nautinnolliseen seksiin molemmille osapuolille.

Olisi tietenkin ihanteellista, jos naiset vain kertoisivat tämän kumppaneilleen suoraan, Nadia huomauttaa, mutta toteaa samalla valitellen, että naiset ovat tottuneet olemaan hiljaa seksiin liittyvissä asioissa. Muutosta odotellessa Nadia lupaa välittää naisten viestiä eteenpäin heidän puolestaan.

– Se voi tarkoittaa, että miesten pitää tehdä sillä välin vähän enemmän, mutta se on aika hyvä kompromissi, josta saa paljon enemmän seksiä – sellaista, josta naiset oikeasti nauttivat, eivätkä vain esitä nauttivansa.

Lue uusimmat lifestyle-artikkelit tai lisää aiheesta seksi ja parisuhde.

Lähde: News.com.au

Lue myös:

    Uusimmat