Mainos

Tutkijat kumoavat saliharrastukseen liittyvän myytin – myös pienillä painoilla mahdollista saada tuloksia

Kevyiden painojen nostelu on sittenkin yhtä tehokasta kuin raskailla painoilla treenaminen. 

Jokainen meistä tietää, että painojen nostelu kasvattaa lihasta. Kaikista muista asioista saliharrastuksen ympärillä voidaankin sitten olla eri mieltä. Tutkijat ovat nyt kumonneet yleisen myytin, joka lajin ympärillä pyörii.

BusinessInsiderin uutisen mukaan sinun ei tarvitse nostella salin raskaimpia painoja kasvattaaksesi lihasta. Pienilläkin painoilla on mahdollista saada tuloksia aikaan, kunhan niiden kanssa toimii oikein.

Painojen koot eivät ratkaisevassa roolissa

Pienten painojen kanssa toistomäärä on se mikä ratkaisee. McMaster-yliopiston tutkijat tulivat tähän tulokseen seuraamalla 49 miestä kymmenen viikon treenijaksolla. 

Tutkimukseen osallistuneet henkilöt jaettiin kahteen ryhmään käytettävien painojen perusteella. Henkilöt, jotka nostelivat kevyempiä painoja, tekivät noin 20–25 toistoa kierrosta kohden. Raskaita painoja nostelleilla henkilöillä toistomäärä jäi puolestaan 8–10 toistoon. 

Yllättävää kyllä, kymmenen viikon treenijakson jälkeen näiden ryhmien väliset tulokset eivät eronneet lähes lainkaan toisistaan. Riippumatta ryhmästä lihaskasvua oli tapahtunut yhtä paljon.

Tutkijoiden mukaan painojen koko ei siis automaattisesti kasvata lihasta, vaan lihasta on mahdollista kasvattaa myös muilla keinoin. Tämä kannattaa muistaa, kun seuraavan kerran naureskelet pieniä painoja nostelevalle salikaverillesi. 

Jo lyhyt treenihetki nostaa sykettä ja saa energiat virtaamaan.

0:45

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.