Mainos

Tutkija lyttää Trumpin maahanmuuttopolitiikan: "Ei puutu todellisiin ongelmiin"

Yhdysvaltain republikaanipuolueen presidenttiehdokkaan Donald Trumpin maahanmuuttopolitiikka on täydellisen epäjohdonmukaista ja siinä ei puututa todellisiin ongelmiin, sanoo dosentti Benita Heiskanen.

Hän on Turun yliopiston Pohjois-Amerikan tutkimuksen John Morton -keskuksen johtaja ja tutkinut muun muassa Yhdysvaltain maahanmuuttoa.  

Heiskanen viittaa Trumpin pitkään odotettuun maahanmuuttopuheeseen, jossa tämä lupasi muun muassa, että Yhdysvallat poistaa jatkossa maasta kaikki laittomasti rajan yli saapuvat.  

– Yhdysvalloissa on työpaikkoja, kuten kotitalous- ja rakennustyöt, joita tekevät lähinnä paperittomat maahanmuuttajat. Jos ei olisi näitä töitä, ei olisi maahanmuuttoa, Heiskanen sanoo.

Yhdysvalloissa työnantajilla on Heiskasen mukaan velvollisuus tarkistaa, että työntekijöiden luvat ovat kunnossa.  

– Mutta työnantajat eivät ole Trumpin politiikan kohteena.

Elää toisin kuin opettaa

Heiskasen mukaan Trump hylkäsi kaksi viikkoa kestäneen maltillisen vaiheensa. Myönteisyys vähemmistöjä, mustia ja latinoja kohtaan oli Heiskasen mukaan Trumpin uuden kampanjapäällikön ansiota.

Trump tahtoo muurin ja rikoksiin syyllistyneet pois maasta

Arizonan Phoenixissa pitämässään puheessa Donald Trump lupasi kuulijoilleen, että hänen presidenttikaudellaan Yhdysvallat rakentaa muurin Meksikon rajalle. Hän myös toisti vakuutuksensa, että Meksiko maksaa muurin. Trumpin mukaan "meksikolaiset eivät tiedä sitä vielä, mutta he tulevat maksamaan muurin sataprosenttisesti".  
Trump listasi Arizonassa pitämässään puheessa myös, että Yhdysvallat poistaa jatkossa maasta kaikki laittomasti rajan yli saapuvat ja poistamiseen asti heitä pidetään kiinniotettuina. Myös rikoksiin syyllistyneisiin ulkomaalaisiin on jatkossa Trumpin mukaan nollatoleranssi.  
-Kutsukaa sitä karkottamiseksi tai miksi tahansa, mutta nämä ihmiset ovat ulkona, rikollisuus tulee loppumaan ja he ovat ulkona, Trump sanoi televisioidussa puheessaan.  
Trump sanoi myös aikovansa peruuttaa presidentti Barack Obaman lupaamat armahdukset viidelle miljoonalle laittomasti maahan saapuneelle siirtolaiselle.  

– On pohdittu, että tällä linjalla Trump ei yrittänyt puhutella vähemmistöäänestäjiä, vaan niitä valkoisia, jotka eivät tue häntä, esimerkiksi koulutettuja naisia.  

CNN:n mukaan Arizonan puhe kosiskeli työväenluokkaisia äänestäjiä. New York Times kirjoittaa, että Trump yritti puheessaan sijoittaa itsensä tavallisen työläisen asemaan, muun muassa sanomalla, että heidän tarpeensa ovat paljon tärkeämmät kuin paperittomien maahanmuuttajien.

Heiskanen sanoo, että tässä Trumpin Arizonan puhe oli linjassa sen kanssa, mitä tämä on vaalikampanjan alussa sanonut maahanmuutosta.

– Alusta asti hän on hakenut paperittomista maahanmuuttajista syntipukkia ja sanonut, että työpaikat pitää antaa yhdysvaltalaisille.

Heiskanen lisää, että tämä osoittaa Trumpin maahanmuuttopolitiikan toisen ristiriitaisuuden.  

– Hän on bisnesmies ja teettää itse töitä maahanmuuttajilla.  

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.