Tutkija lähetyksessä: Tämä viihdeilmiö on iso osa Intian kulttuuria

Tutkija ja kirjailija Virpi Hämeen-Anttila kertoi Studio55.fi-lähetyksessä, miten musiikin ja elokuvien avulla saa hyvän käsityksen intialaisesta kulttuurista.

Virpi Hämeen-Anttila kehottaa matkailijoita katsomaan Intiassa tanssiesityksiä. Tanssi on tärkeässä osassa myös Bollywood-elokuvissa. Jos haluaa aloittaa tutustumisen Intiaan, eikä ole nähnyt Bollywood-elokuvia, kannattaa katsoa elokuva Lagaan. Se on saanut jopa ulkomaisen elokuvan Oscar-palkinnon.

– Tämä on helposti sulava, ja siinä on hirveän hyvä musiikki, Hämeen-Anttila kehui.

Jos haluaa kuunnella Bollywood-musiikkia, kannattaa ostaa kokoelmalevy. Sitä kuuntelemalla voi totuttaa itseään siihen, että Bollywood on Intiassa iso asia. Siinä kiteytyy intialaisen kulttuurin värikkyys, aistikylläisyys ja melodramaattisuus.

– Intialaiset ovat hyvin melodramaattisia. Sekin erottaa heidät meistä suomalaisista. Suomalaiset ovat niin hiljaisia, harmaita ja värittömiä. Minulle se on jonkinlainen piristysruiske, kun menen Intiaan. Siellä avautuu toisennäköinen maailma. On ehkä hyvä näyttää itselleen silloin tällöin, että maailmassa on muitakin kuin me, Hämeen-Anttila tuumasi.

Hämeen-Anttila arvioi, että Intiassa tehdään vuosittain lähes tuhat elokuvaa. Bollywoodin lisäksi Etelä-Intiassa tuotetaan paljon elokuvia paikallisilla kielillä.

– Elokuvissa on tärkeässä osassa tanssi ja laulua. Meistä ne näyttävät opereteilta, mutta se on intialainen tapa tehdä elokuvaa. Olen itse katsonut niitä niin pitkään, että minusta ne näyttävät peräti normaaleilta, Hämeen-Anttila totesi.

Klikkaa kuvaa ja katso päivän lähetyksestä, millaisia esineitä Virpi Hämeen-Anttila on tuonut Intian-matkoiltaan.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja