Pitkät lahkeet ja hyvät polvet? Näin varaudut kulttuurisokkiin Intian-matkalla

Kiehtova ja kaoottinen Intia on elämys, mutta usein myös kulttuurisokki. Virpi Hämeen-Anttila on matkustanut paljon Intiassa, ja tietää, mihin matkailijan on siellä syytä varautua.

– Intia ei ole minihamemaa. Siellä ei kannata olla kauhean avoimesti pukeutunut. Tämä pätee sekä naisiin että miehiin, Virpi Hämeen-Anttila neuvoo Intian-matkaa suunnittelevia.

Väljää, järkevää pukeutumista kannattaa suosia jo paahtavan auringonpaisteenkin takia.

Matkailijan on hyvä tietää, että paikalliset miehet eivät mielellään kättele naisia. Intiassa tervehditään laittamalla kädet yhteen rinnan eteen. Namaste-tervehdys on hyvä osata, vaikka hindi ei muuten sujuisikaan.

– Hintatasosta kannattaa ottaa selvää, ettei tule riksakuskin nylkemäksi, Hämeen-Anttila muistuttaa.

– Köyhän riksakuskin mielessä kaikki länsimaalaiset ovat miljonäärejä, joten perittävät hinta voi olla huimasti korkeampi kuin mitä kyyti todellisuudessa kustantaisi.

Hyvät polvet ja pitkä pinna ovat tarpeen

Intia on tunnettu turistien ruokamyrkytyksistä, ja Hämeen-Anttila kehottaakin juomaan vain keitettyä, pullotettua vettä ja välttämään esimerkiksi kuorittuja hedelmiä.

Myös saniteettitilat poikkeavat totutusta. Hämeen-Anttilan mukaan hyvät polvet ovat reissussa tarpeen, sillä vessan virkaa toimittaa usein reikä lattiassa.

Rennosti kannattaa Intian matkalla ottaa muutenkin. Hämeen-Anttilan mukaan tiukkapipoiset eivät Intiassa pärjää.

– Ota aikaa. Intiassa on paljon ihmisiä joka paikassa ja ruuhkia. Älä lähde viime tipassa mihinkään, hän neuvoo.

– Intia on rentojen ihmisten maa. Ota se avoimin mielin vastaan.

Studio55.fi/Milja Atu

Kuvat Colourbox

Lue myös:

    Uusimmat