Tänne turisteja katoaa – älä tee näitä tyhmyyksiä matkallasi!

Eksoottista Intiaa pidetään kaoottisena ja vaarallisenakin matkailumaana, ainakin yksin reissaavalle naiselle. Kirjailija ja tutkija Virpi Hämeen-Anttila tuntee Intian hyvin ja osaa kertoa, milloin matkailijan on syytä pitää varansa.

Virpi Hämeen-Anttilan mielestä Intiaan on aina turvallista tutustua seurueessa ja paikallisen oppaan johdolla, mutta liikkumista yksin auringonlaskun jälkeen on syytä välttää.

– Jos ei tunne paikkaa, voi eksyä, joutua ryöstetyksi tai pahempaakin. Naisihmisen täytyy olla vielä tarkempi, mutta myös mies pääsee rahoistaan – ainakin, Hämeen-Anttila sanoo.

– Itsestään kannattaa jättää merkkejä, sillä voi Intiaan kadotakin. Joillekin on käynyt niin.

Nainen voi Hämeen-Anttilan mukaan matkustaa Intiassa yksin, jos hän tuntee maan entuudestaan ja suunnittelee hotellit ja reitit huolella. Maa on syystä reppureissaajien suosiossa: matkanteko on halpaa.

Tyhmä ei kuitenkaan kannata olla, sillä suuressa maassa, esimerkiksi keskiosien heimovyöhykkeellä, on yhä paikkoja, joihin edes Intian-tuntija Hämeen-Anttila ei yksinään uskaltautuisi. Assamiinkaan hän ei matkustaisi ilman kaveria.

– Itse ottaisin kyllä jonkun mukaan. Kaksistaan on kivempi matkustaa, Hämeen-Anttila huomauttaa.

Studio55.fi/Milja Atu

Kuva Colourbox

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja