Mainos

Turvaa, mukavuutta ja paremmat yöunet – lemmikin vieressä nukkumisesta paljastui yllättäviä hyötyjä

Kun päästät koiran nukkumaan viereeesi, et hemmottele ainoastaan lemmikkiäsi, vaan takaat paremmat yöunet myös itsellesi. 

Tuoreen tutkimuksen mukaan lemmikin patistamisesta yöksi toiseen huoneeseen ei ole hyötyä – päinvastoin! Arizonalaisen Mayo Clinicin tutkimuksessa saatiin nimittäin selville, että koiran kanssa samassa huoneessa nukkuminen auttoi koiranomistajia nukkumaan yönsä paremmin. 

Tapa lisää myös lemmikin kanssa vietettyä aikaa

Tutkimukseen osallistui 40 aikuista, joiden unenlaatua seurattiin viiden kuukauden ajan monitoreiden ja mittareiden avulla. Tutkijat huomasivat, että samassa huoneessa koiriensa kanssa nukkuvilla unenlaatu oli parempi kuin henkilöillä, jotka nukkuivat lemmikkiensä kanssa eri huoneissa. Koiraroduilla ei havaittu olevan vaikutusta lopputulokseen.

– Useimmat ihmiset olettavat, että lemmikit aiheuttavat makuuhuoneessa häiriöitä. Saimme kuitenkin selville, että monet ihmiset kokevat mukavuuden ja turvallisuuden tunnetta nukkuessaan yhdessä lemmikkinsä kanssa, tutkija Lois Krahn kertoo.

Voit siis tästä lähtien päästä lemmikkisi hyvillä mielin sänkyysi. Sen lisäksi, että rakkaan lemmikkisi tuhinalla on rauhoittava vaikutus, se on taatusti mieluinen tapa myös lemmikillesi. 

– Monet lemmikinomistajat ovat poissa lemmikkiensä luota suuren osan päivästä, joten kotona ollessaan he haluavat maksimoida niiden kanssa vietetyn ajan. Helpoin tapa tehdä se, on ottaa ne yöksi makuuhuoneeseen, Krahn toteaa.

Lähde: Metro

***

1:55

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.