Turun vankilassa touhottaa nyt virkaintoinen Viima-pentu – tällainen oli karvakuonon ensimmäinen työpäivä

Turun vankilassa touhottaa virkaintoinen koiranpentu – seurasimme karvakuonon työpäivää 9:28
Turun vankilassa touhottaa virkaintoinen koiranpentu – seurasimme karvakuonon työpäivää, katso video.

Turun vankilassa työskentelee kaksi huumekoiraa, joista toinen, Tuisku, jää eläkkeelle parin vuoden kuluttua. Tuiskun tilalle koulutetaan parhaillaan uutta vankilakoiraa. MTV pääsi seuraamaan kymmenviikkoisen koiranpentu Viiman ensimmäistä työpäivää erittäin tiukasti vartioidussa laitoksessa Turussa.

Suomessa on kaksi kaikkein korkeimman turvaluokituksen vankilaa, Riihimäen vankila ja Turun vankila. Näihin sijoitetaan kaikkein vaarallisimmat vangit. Tänään työnsä Turun vankilassa aloittaa kymmenviikkoinen englannin springerspanielin pentu Viima.

– Jaaha, elukat. Sitten lähetään hommiin. Tule säkin sieltä, noin, sanoo vanginvartija ja koiranohjaaja Vesa Laakso auttaessaan Tuiskun ja Viiman ulos auton takatilasta.

Katso jutun alussa olevalta videolta, miten Viima suoriutui ensimmäisestä työpäivästään.

Tuisku on kahdeksanvuotias labradorinnoutaja ja se on tehnyt pian täyden virkauran Turun vankilan huumekoirana. Ennen Tuiskua Laakson ohjauksessa työskenteli niin ikään labradorinnoutaja Myrsky.

Viima on Laakson kolmas työkoira. Ensitöikseen Viima löysi koiranpennun mentävän aukon tarkoin vartioituun laitokseen.

Sitten vuorossa on Tuiskun härnäämistä, ihmiskollegoiden "auttamista", Laakson virkapuvun järsimistä, porrastreeniä ja syvien lihasten harjoittamista.

Turun vankila saa uuden vankilakoiran – pennut suloisessa työhaastattelussa 8:23
Katso videolta, miten Vesa Laakso päätyi valitsemaan juuri Viiman pikku koirapalleroista Turun vankilan seuraavaksi huumekoiraksi.

Pitkä koulutus edessä

Pikku Viima on nimensä mukaisesti vauhdikas kaveri, jolla riittää intoa ja virtaa hommaan kuin hommaan. Viimalla on edessään noin puolentoista vuoden pituinen koulutus, jonka aikana se opettelee yhtä hienoksi ja taitavaksi työkoiraksi kuin Tuisku.

Laakso haki Viiman pari viikkoa sitten kennelistä Jyväskylästä. Sen jälkeen Laakso on viettänyt tiiviisti aikaa vilkkaan koirapennun kanssa.

– Tärkeintähän alkuun on se, että pentu leimaantuu minuun. Pari ensimmäistä päivää opeteltiin käymään pissalla ulkona, annoin pennulle ruokaa ja turvaa, Laakso kuvailee. 

– Yöt nukuttiin vierekkäin ja Viima nukkui pääosin minun naamani päällä, kun se oli ilmeisesti jotenkin hyvä paikka hänen mielestään.

Lue myös:

    Uusimmat