Uudelle vankilakoiralle on työpaikka auki Turussa – näin testataan pienten pentujen sopivuutta virkamiehiksi

Turun vankila saa uuden vankilakoiran – pennut suloisessa työhaastattelussa 8:23
VIDEO: Katso pentujen työhaastattelu!

Turun vankilan huumekoira Tuisku on jäämässä eläkkeelle, joten vankilassa on työpaikka auki uudelle innokkaalle haistelijalle.

MTV Uutiset pääsi seuraamaan psykologisia testejä, joiden perusteella seitsemänviikkoisista englannin springerspanielin pennuista pyrittiin löytämään uusi vankilakoira Turkuun.

Katso yllä olevalta videolta, miten koiranohjaaja Vesa Laakso testaa pentuja, minkälaisia ominaisuuksia niiltä edellytetään ja onnistuuko hän löytämään uuden työkaverin suloisista karvapalleroista.

– On aikamoinen aikamoinen päätös valita itsellensä kymmeneksi vuodeksi työkaveria, jonka kanssa on joka päivä tekemisissä, sanoo vanginvartija ja koiranohjaaja Vesa Laakso.

Koiran hajuaisti on jopa 100 000 kertaa parempi kuin ihmisellä. Siksi viranomaisten apuna työskenteleekin suuri määrä koirankuonolaisia monenlaisissa tehtävissä.

Laakson nykyinen koira on labradorinnoutaja, kuten valtaosa Suomessa työskentelevistä 30 vankilakoirasta. Vankilakoirien tehtävä on hakea vankiloista huumeita ja jotkut niistä osaavat haistella myös aseita.

Työpaikan Turun vankilassa saa vain tietyt kriteerit täyttävä koira ja siksi koiranpentujen työhaastatteluun kuuluvat psykologiset testit. Laakso rakensi tee se itse -testiradan kasvattajan omakotitalon lastenhuoneeseen.

– Nämähän pennut ovat ihan pikkuvauvoja vielä. Testaaminen ei vielä kerro ollenkaan sitä, että mitä ne ovat vaikka kolmevuotiaana, Laakso selvittää.

– Mutta se poissulkee tai osaksi pois sulkee sen mahdollisuuden, että kun mä olen vaikka vuoden touhunnut koiran kanssa, niin huomaisin, että se on liian arka tai jotain tällaista.

Lue myös:

    Uusimmat