Turha väittää, ettei koolla olisi väliä: Elon Musk vahvisti muutoksen Cybertruckin strategisiin mittoihin

Tesla Cybertruck on käsittämättömän näköinen pickup 1:15
Tesla Cybertruck on käsittämättömän näköinen pickup.

Tesla viilaa Cybertruckin mittoja ennen tuotannon käynnistymistä.

Teslan kohuttu Cybertruck-avolava saapuu markkinoille aavistuksen eri kokoisena kuin mitä aiemmin on kerrottu.

Futuristisen sähköpickupin julkistustilaisuudessa nähdyn ajoneuvon leveys oli 84 tuumaa eli 213 senttimetriä. Tämän jälkeen toimitusjohtaja Elon Musk kuitenkin ilmoitti, että auton leveys tulee kutistumaan noin 80 tuumaan eli tasan kahteen metriin, jotta se mahtuisi kivuttomammin Yhdysvalloissa hyvin yleisiin kahden auton talleihin.

Cybertruckin leveyttä on ilmeisesti pohdittu Teslalla tarkkaan, sillä nyt Musk on twiitannut, että leveys tulee olemaan noin 82 tuumaa eli 208 senttiä.

Miksi muutos?

Vaikka Muskilla ja Teslalla olisikin ollut tietty leveys mielessä etukäteen, joutuu se tekemään päätöksiä myös asiakaskuntaansa ajatellen.

Aiheesta uutisoiva InsideEVs tietää kertoa, että siihen on syynsä, miksi täysikokoisen avolava-auton leveyden on oltava noin 80 tuumaa, jotta sille voi odottaa kaupallista menestystä rapakon takana.

Jos twiitti ei näy, katso se täältä.

Auton leveys määrittelee hyvin pitkälti myös lavan leveyden. Asiakkaat ovat vuosien ja vuosikymmenten saatossa tottuneet siihen, että lavan leveys on vähintään 60 tuumaa. Sitäkin tärkeämpää on, että lava on kapeimmasta kohdastaan eli rengaskoteloiden kohdalta mitattuna vähintään 48 tuumaa.

Vähintään 80 tuuman kokonaisleveys mahdollistaa myös kolmen, usein raksakamppeisiin sonnustautuneen raavaan miehen istumisen rinnakkain matkustamossa.

Koska avolavoilla vedetään usein kookkaitakin kärryjä, on toivottavaa, että auto on kärryä leveämpi, jotta kuljettaja pystyy tarkkailemaan peileistään, mitä kärryn takana tapahtuu.

Cybertruckin mitat tämänhetkisten tietojen mukaan:

  • Leveys: 2 083 mm
  • Korkeus: 1 905 mm
  • Pituus: 5 715–5 892 mm
  • Akseliväli: 3 807 mm

Lue myös:

    Uusimmat