Kerätkää leukanne lattialta: Teslan Cybertruck-rosterihirviö ei ole tästä maailmasta

8:51
MTV Uutiset Live: Teslan scifihenkinen avolava-auto hämmentää – tuleeko Cybertruckista tuttu näky myös Suomen teillä?

Tesla on esitellyt futuristisen Cybertruck-avolavamallinsa varhain aamulla Suomen aikaa.

Teslan toimitusjohtaja Elon Musk totesi jo kuukausia sitten, että yhtiön tuleva Cybertruck-avolavamalli tulisi olemaan jotain todella erikoista ja odottamatonta.

Perjantaiaamuna Suomen aikaa paljastettu Cybertruck nimittäin on lyönyt ällikällä koko automaailman sekä ulkonäöllään että teknisillä ominaisuuksillaan.

Muskin puheiden perusteella oli lupa odottaa kulttileffa Blade Runnerin innoittamaa avolavamallia, mutta epävarmaa oli, kuinka pitkälle yhtiö olisi valmis menemään Cybertruckin lopullisen ulkonäön kanssa.

Vastaus näyttää olevan, että ihan päätyyn asti.

Cybertruck on kuusipaikkainen avolava-auto, joka ei muistuta ulkoisesti mitään markkinoilla ollutta, olevaa tai niille pyrkivää ajoneuvoa. Lähinnä se tuo mieleen tulevaisuuteen sijoittuvien tieteiselokuvien erikoiset ajoneuvot.

35:55
VIDEO: Tältä näyttää Teslan tuleva Model Y -katumaasturi.

Ruostumattomalla teräksellä päällystetty ja kuin kirveellä muotoiltu avolava on tulossa tuotantoon vuoden 2021 lopulla.

Tarjolle tulee yhden, kahden ja kolmen sähkömoottorin versiot, joista kaksi jälkimmäistä ovat nelivetoisia, yksimoottorinen puolestaan takavetoinen. Kaikista tehokkaimman tuotanto käynnistyy vasta vuoden 2022 loppupuolella.

MoottoreitaVetotapaKiihtyvyys 0–100 km/hToimintamatkaVetokyky
Yksi (Single)TakavetoAlle 6,5 sekuntiaYli 400 kilometriäYli 3 400 kilogrammaa
Kaksi (Dual)NelivetoAlle 4,5 sekuntiaYli 480 kilometriäYli 4 500 kilogrammaa
Kolme (Tri)NelivetoAlle 2,9 sekuntiaYli 800 kilometriäYli 6 300 kilogrammaa

Kuten ylläolevasta taulukosta on huomattavissa, tarjoaa Cybertruckin kolmella moottorilla varustettu versio sekä käsittämättömän alle kolmen sekunnin kiihtyvyyden nollasta sataan että vielä tänä päivänä ennenkuulumattoman 800 kilometrin toimintamatkan. 

On helppo sanoa, että todelliset lukemat näkee sitten, kun auto on tuotannossa ja asiakkailla, mutta Tesla on ollut perinteisesti hyvin tarkka – jopa varovainen – ennakkoon antamissaan suorituskykyarvioissa.

Auto asettuu hintaluokkaan, jossa se on varsin kilpailukykyinen Yhdysvalloissa suosittujen muiden avolavamallien kanssa. Perusmallin hinta on 39 900 dollaria, ja kolmen moottorin lippulaivamalli 69 900 dollaria.

Teknologiasivusto The Verge tiivisti esittelytilaisuuden kohokohdat viiteen minuuttiin. Voit katsoa videon alta.

Videot

Uusimmat

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja