Turha enää selitellä: Helsingin poliisi aloittaa nastarenkaista sakottamisen tänään

Nastarengaskielto ihmetyttää – Helsingin kaupunki vastaa kritiikkiin 8:39
Helsingin Lönnrotinkadun nastarengaskielto on herättänyt ihmetystä asiantuntijoissa. Kaupunki vastasi kritiikkiin MTV Uutiset Livessä.

Helsingin poliisi ryhtyy jakamaan liikennevirhemaksuja nastarenkailla ajaville tänään perjantaina.

Kysyimme poliisilta aiemmin huhtikuussa, milloin nastarenkaat on Helsingissä vaihdettava nastattomiin. Tuolloin ylikomisario Dennis Pasterstein totesi, että vaikka mitään tiettyä päivää liikennevirhemaksujen jaon aloittamiseen ei perinteisesti olekaan ollut, on ensimmäiset jaettu tyypillisesti toukokuun puolella.

Tänä vuonna armoa ei kuitenkaan anneta yhtä pitkään, sillä Pasterstein twiittasi nastarengasvalvonnan käynnistyvän perjantaina 28. huhtikuuta – eli tänään. Seurauksena nastarenkailla jurnuttamisesta on 100 euron liikennevirhemaksu.

Jos julkaisu ei näy, katso se täältä.

Poliisin mukaan perusteita nastarenkailla ajamiseen ei Helsingissä enää ole. Selviääkö liikennevirhemaksusta siis sanomalla, että on juuri lähdössä pohjoiseen? Lue vastaus aiemmasta jutustamme.

Lain mukaan henkilöautoissa nastarenkaita saa käyttää marraskuun alusta maaliskuun loppuun tai muulloinkin, jos sää tai keli sitä edellyttää.

Lue myös:

    Uusimmat